Legija u ćorsokaku

Izvor: Glas javnosti, 04.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija u ćorsokaku

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija (41) predložio je da se od BIA zatraži njegov stambeni dosije i proveri kako je dobio vilu u Ulici Ilije Stojadinovića 87, s čime se složio i zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić. Osim toga, sud će od BIA zatražiti i da dostavi podatke o Ulemekovim primanjima dok je bio pukovnik DB.

Rizik

Prema saznanjima našeg lista, taj potez mogao bi Ulemeka skupo da košta, s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na to da je malo verovatno da u BIA postoji pisani trag o tome kojim je novcem otkupio kuću, koja je plaćena tačno 374.000 nemačkih maraka! Pogotovo što je u to vreme, prema dostupnim podacima, primao platu od oko 500, 600 maraka.

- Vrlo riskantna i iznenađujuća odluka. Ulemek je izjavio da mu je 1998. godine, dok je bio u Prištini, tadašnji šef DB Jovica Stanišić doneo na potpis dokumenta i ugovor za realizaciju njegovog stambenog pitanja. Međutim, on nije mogao da objasni kako je i ko na njegov račun uplatio tih 374.000 maraka, koje su kasnije prebačene na račun „Stankoma“, niti poreklo tog novca! On sam toliku sumu sigurno nije mogao da zaradi, pošto je njegova plata koju je dobijao od DB, gde je radio po ugovoru, bila oko 500, 600 maraka. Posebno je interesantno da je nekim čudom „zaboravio“ da u to vreme još uvek nije stupio na snagu Zakon o otkupu stanova - tvrdi naš sagovornik blizak istrazi.

ADVOKAT: SUPRUZI NE ODUZIMAJU KUćU

Advokat Goran Petronijević, koji sa kolegom Krstom Bobotom zastupa Aleksandru Ivanović i decu, nije želeo da iznosi podatke sa saslušanja, ali je dodao da je siguran da Legijinoj supruzi neće biti oduzet njen stan.

- Za onaj deo koji je kupila Aleksandra Ivanović sasvim je sigurno da joj neće biti oduzet, jer je kupljen legalno - rekao je Petronijević, dodajući da je tužilac Prijić „tek na kraju suđenja precizirao kvadraturu i cenu Aleksandrinog stana“.

Da li vi, naivni i prezreni na svetu, mislite da ce se ova sarada oko "imovine" zavrsiti na Legiji? Ne dozvolite da cekate predugo, da vam bankrotirana drzava Srbija zakuca na vrata i zatrazi dokaz o onih 5 ari vocnjaka na Fruskoj Gori!, da vam je to zaista ostavio deda, da niste slucajno to stekli kojekakvim lopovlucima, ili da, ne daj Boze, imate 3-4 hilade evrica u banci... odakle vam to? Pa necete mi valjda reci da ste to ustedeli?!?

Kako ovo sve smrdi po staroj socijalistickoj Jugoslaviji, kao, satro, sad cemo mi kriminalcima i lopovima oduzeti sve i kao, satro, podeliti narodu! A nardo, ko narod, pali se na komunisticku propagandu i nebuloze!

jao, jao, jao... pa mi smo totalno nagrajisali sa ovom ekipom koja nam vlada!

5 ari nije neka povrsine, mozda 5 ha

Petronije tebe je komunist napravio a rodila komunistkinja, pa bi prije nego pocnes da izljevas svoje osecanje prema komunistima trebao da se odreknes oca i majke kao i brace i sestara, tek tada bi te mozda neko shvatio ozbiljno. Jos ces se ti klanjati Titu i komunistickoj partiji srbije. Bit ces kao i dosad sluga pokorni

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Autogol

Izvor: Kurir, 04.Maj.2009

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija (41) predložio je da se od BIA zatraži njegov stambeni dosije i proveri kako je dobio vilu u ulici Ilije Stojadinovića 87, s čime se složio i zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić. Osim toga, sud će od BIA zatražiti i da dostavi podatke o Ulemekovim primanjima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.