LSV podržala DS i NDS

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV podržala DS i NDS

Predsedništvo LSV podržalo je principe iz tehničkih pregovora koje je ova stranka vodila sa DS i NDS, izjavio je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Kostreš je rekao da LSV traži da se pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade i principima njene buduće politike okončaju u roku od 30 dana.

Prema njegovim rečima, LSV zahteva hitno donošenje odluke Skupštine Vojvodine kojom će Vojvodina zatražiti promenu svog ustavno-pravnog položaja u okviru promena Ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije, do kojih će doći zbog evropskih integracija. On je naveo da LSV zahteva i da Skupština Vojvodine donese deklaraciju o obeštećenju te pokrajine u slučaju prodaje Naftne industrije Srbije (NIS). Kostreš je rekao da LSV očekuje da se u narednih 30 dana napravi precizan plan programa Pokrajinske vlade sa definisanim najvažnijim principima.

Dodao je da LSV očekuje da se u roku od 30 dana reše i kadrovska pitanja koja se tiču rekonstrukcije Pokrajinske vlade i objasnio da odluke predsedništva stranke treba da potvrdi i Glavni odbor koji će sazvati lider partije Nenad Čanak. Kostreš je ocenio da su prevremeni pokrajinski izbori loše rešenje, ali je dodao da je LSV sprema i na takav epilog.

Prema njegovim rečima, LSV je svesna da bez saradnje sa Srpskom naprednom strankom u Skupštini Srbije ne mogu da budu usvojeni Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima Vojvodine. Ocenio je da Savez vojvođanskih Mađara, koji je deo vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine, mora da se opredeli kojoj političkoj grupaciji pripada, odnosno da li će ostati u aktuelnoj koaliciji ili će se zalagati za koncentracionu vladu u kojoj bi bila i SNS.

U Vojvodini je na vlasti koalicija DS, LSV i SVM. DS i LSV pregovaraju sa NDS o ulasku novodemokrata u vlast. Sa druge strane i SNS pokušava da dođe do većine u pokrajinskom parlamentu, optužujući DS za loše upravljanje Pokrajinom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.