Izvor: B92, 07.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave za direktore

Pančevo -- Republički inspektor za zaštitu životne sredine Jelena Stanković podnela krivične prijave protiv više direktora pančevačke Azotare.

Oni se terete za krivično delo nepreduzimanja mera zaštite životne sredine od aerozagađenja. Prijave su podnete protiv direktora Azotare Vidmantasa Kučinkasa, državljanina Litvanije, i više direktora pogona kana, karbamida, azotne kiseline i amonijaka tri - Predraga Kovačevića, Komnena Vukovića, Duška Škorića i Predraga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Petkovića.

U detaljnom obrazloženju prijave inspektorka navodi da rukovodioci Azotare nisu postupili po njenom nalogu i rešenju od 29. avgusta i nisu zaustavili proizvodnju u četiri Azotarina pogona koja su u utorak 28. avgusta zagadila pančevački vazduh amonijakom.

Pančevački Zavod za javno zdravlje izmerio je tog dana koncentraciju amonijaka u gradu od 141 mikrograma u metru kubnom vazduha, što je iznad dozvoljene vrednosti.

Uprkos nalogu državnog organa da se odmah zaustave Azotarini pogoni, pančevačka fabrika za proizvodnju mineralnih đubriva nastavila je sa radom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.