Krivična prijava zbog poreske utaje i falsifikovanja isprava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog poreske utaje i falsifikovanja isprava

Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa MUP podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu krivičnu prijavu protiv odgovornog lica privrednog društva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreske utaje i falsifikovanja službene isprave.

Osumnjičeni je u periodu od marta do maja 2018. godine podigao gotov novac sa računa privrednog društva u iznosu od 1.138.200 dinara koji je iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za svoje potrebe, a iznos od 2.853.000 dinara bez pravnog osnova preneo na račune fizičkih lica i nije obračunao porez na dohodak građana u iznosu od 1.476.189,48 dinara.

Protiv osumnjičenog je ranije podneto više krivičnih prijava za utaju poreza u iznosu od 44,4 miliona dinara. Odgovorno lice je uhapšeno i uz krivičnu prijavu privedeno Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, navodi se u saopštenju PU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poreskom utajom oštetio budžet za 4,74 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018

Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa MUP, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru, uhapsili su odgovorno lice privrednog subjekta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje u iznosu od 4,74 miliona dinara kao i krivično delo falsifikovanja službene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.