Jocić ne može da bude svedok

Izvor: B92, 08.Jul.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jocić ne može da bude svedok

Beograd -- Sreten Jocić u ovom trenutku ne može da dobije status svedoka saradnika, kaže specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Protiv Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, vodi se istraga povodom ubistva vlasnika lista "Nacional" Ive Pukanića. Radisavljević je objasnio da Tužilaštvo ne može da nudi status svedoka saradnika, već da takva inicijativa može doći od okrivljenog. Jocićeva odbrana nije iznela takvu inicijativu, rekao je specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužilac.

"Postoji više razloga zašto Jocić u ovom trenutku ne može da dobije takav status, pre svega zbog činjenice da je u istrazi u Beogradu imenovan kao organizator kriminalne grupe, a po srpskom zakonu organizator kriminalne grupe takav status ne može dobiti”, objašnjava specijalni tužilac.

"Naravno, ukoliko se dođe do novih podataka, novih informacija i saznanja i ako se neko drugi kandiduje za naručioca i dođemo do podataka o naručiocu tog ubistva, ne isključuje se ni takva mogućnost”, navodi on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.