JOKSOVIĆ ODAO VOĐU „AMERIKE“?

Izvor: Kurir, 24.Jan.2011, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOKSOVIĆ ODAO VOĐU „AMERIKE“?

BEOGRAD - Uhapšen po dojavi iz Srbije! Velimir Krivokapić (47), koji je pre nekoliko dana uhapšen u Podgorici po Interpolovoj poternici, lociran je na osnovu „dojave iz Srbije“. Pretpostavlja se da je značajne informacije o tome gde se skriva jedan od navodnih vođa grupe „Amerika“ dao svedok saradnik u postupku protiv grupe Darka Šarića, Nebojša Joksović

BEOGRAD - Uhapšen po dojavi iz Srbije!

Velimir Krivokapić (47), koji je pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uhapšen u Podgorici po Interpolovoj poternici, lociran je na osnovu „dojave iz Srbije“. Pretpostavlja se da je značajne informacije o tome gde se skriva jedan od navodnih vođa grupe „Amerika“ dao svedok saradnik u postupku protiv grupe Darka Šarića, Nebojša Joksović.

Poternicu za Krivokapićem, podsetimo, raspisana je jer je Specijalno tužilaštvo protiv njega i Ivana Pavlovića Ikera podiglo optužnicu kojom ih tereti da su organizovali šverc 1,2 tone kokaina iz Argentine i Brazila u Evropu. Istom optužnicom obuhvaćeni su i Radoš Zečević (27) iz Beograda, Branislav Čolević (20) i Radoje Radulović (31), obojica iz Podgorice.

- Ivan Pavlović i ostatak grupe uhapšeni su još u julu 2009, ali je tada Krivokapić izbegao hapšenje. Poternica za njim raspisana je u novembru iste godine. Kad je lociran, srpska policija se obratila Upravi policije Crne Gore i njemu su stavljene lisice na ruke - kaže izvor Kurira blizak srpskom pravosuđu, objašnjavajući da postupci protiv Ikera i Šarića formalno nisu povezani.

- Nebojša Joksović, koji je sredinom januara svedočio iza zatvorenih vrata o „biznisu“ narkobosa Darka Šarića, potvrdio je navode optužnice, ali je izneo i podatke koji do sada nisu bili predmet istražitelja. Tačno je da na optužnici o kojoj je govorio nema Krivokapića niti Pavlovića, ali operativni podaci ukazuju da su ove dve grupe bile povezane - kaže naš sagovornik.

- Poznato je da je Pavlović uhapšen samo nekoliko dana pošto je pod njegov „maserati“ podmetnuta bomba. Manje je poznato da je pomenuti automobil zapravo vlasništvo Gorana Sokovića, koji je jedan od organizatora trgovine drogom u Šarićevoj grupi - objašnjava sagovornik Kurira.

Uhapšen ispred zgrade

Akcija hapšenja Krivokapića čuvana je najstrožoj tajnosti. Lisice na ruke stavljene su mu ispred stambene zgrade u Podgorici, u kojoj je sa suprugom živeo u iznajmljenom stanu. Kako prenose crnogorski mediji, na saslušanju pred istražnim sudijom izjavio je da nema nikakve veze sa švercom droge i klanom „Amerika“. Ova kriminalna grupa poznata je po krijumčarenju narkotika, a dovođena je u vezu i s brojnim likvidacijama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.