Izvor: B92, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo deo stare škole u Divcima

Valjevo -- U požaru koji je noćas zahvatio staru školu u selu Divci kod Valjeva, izgorelo je oko 400 kvadrata te zgrade.

U delu škole koji je goreo, bio je smešten pogon za proizvodnju nameštaja privatnog preduzeća "Miša", čiji je vlasnik Zoran Mirjanić iz Valjeva. Požar je prijavljen sinoć u 19.25, a valjevski vatrogasci su se sa vatrenom stihijom borili tokom čitave noći.

Požar je tek jutros ugašen, a zahvaljujući velikom zalaganju vatrogasaca, sprečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je širenje vatre na okolne stambene zgrade.

U gašenju požara učestvovalo je sedam vatrogasnih vozila iz Valjeva i Mionice, kao i cisterna privatne građevinske firme "Ingrap Omni".

Vatra je bila zahvatila drvenu konstrukciju zgrade i krov, a u nebo se dizao plamen viši od 15 metara.

Još se ne zna uzrok požara, ali se sumnja da je u pitanju varnica iz dotrajalih električnih instalacija koja je dovela do paljenja "lako zapaljivih materija" u pogonu lakirnice nameštaja i magacinu gotovih proizvoda pogona preduzeća "Miša".

Procenjuje se da je pričinjena ogromna šteta, jer su u noćašnjem požaru izgorele mašine, nameštaj i velike zalihe materijala.

Stara školska zgrada u Divcima, na površini od oko 1.000 kvadrata, izgrađena je 1948. i bila je u funkciji sve do 1999. godine, a deo koji je izgoreo Zoran Mirjanić je uzeo u zakup.

Iz bezbedonosnih razloga, Divci i okolina bili su tokom prošle noći bez struje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.