GAJIĆ: MARINKOVIĆ DIZAO NOVAC SA DRULIĆEVOG RAČUNA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2011, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GAJIĆ: MARINKOVIĆ DIZAO NOVAC SA DRULIĆEVOG RAČUNA

BEOGRAD - Bivša direktorka u Komercijalnoj banci Ljiljana Gajić izjavila je, da je optuženi bivši sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Miloš Marinković više puta podizao velike sume deviza sa računa fudbalera Gorana Drulića, za koji je imao ovlašćenje.

- Ne znam da li je bilo pet, 33 ili 300 isplata. Nisam ja po ceo dan pratila Drulićev račun niti sam bila šalterska službenica. Marinković je imao ovlašćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Drulićev račun, a imao je i svoj račun-šifru sa kojeg je mogao da uzima novac, rekla je Ljiljana Gajić na suđenju Draganu Džajiću i bivšim čelnicima Zvezde, optuženim za zloupotrebe u transferu fudbalera u inostranstvo.

Na pitanje Marinkovićevog advokata Milana Vujina da objasni zašto na potvrdi o isplati 150.000 evra sa Drulićevog računa nema Marinkovićevog potpisa, Ljiljana Gajić je odgovorila da je Crvena zvezda je bila veoma važan (VIP) klijent sa velikim sredstvima, koji nije čekao na šalterima i "nisu gledali svaku tačku i zapetu".

- Marinković je bio zadužen i za sve transakcije vezane za račun Zvezde koji je imao ogroman promet. Velike transakcije su uglavnom dogovarane na sastancima sa tadašnjim direktorom banke Ljubomirom Mihajlovićem. Smatrali smo da je Drulićev račun u vezi sa VIP klijentom Crvenom zvezdom, rekla je Ljiljana Gajić.

Navela je da je Marinković u Komercijalnoj banci podizao "100.000, 500.000, pa i milion", i da su takve isplate najavljivane kako bi iz trezora bio donet gotov novac.

Sa računa Crvene zvezde na Drulićev račun 26. decembra 2001. godine prebačeno je 6,127 miliona evra.

Marinković je na suđnenju ponovo negirao da je imao ovlašćenje Drulića i istakao da nije otvorio njegov devizni račun.

- Nijedan cent sa tog računa nisam uzeo, niti sam znao da je milion evra prebačeno na račun u Švajcarskoj. Čist sam i svedočiću na poligrafu, ako je potrebno, rekao je Marinković.

Ljiljana Gajić je rekla da "ništa od toga nije tačno" i navela da je Marinković doneo Drulićevo ovlašćenje u banku i fotokopiju Drulićevog pasoša, kao i račun u banci u inostranstvu na koji je Druliću trebalo da bude prebačen novac, a da je Marinković tu dokumentaciju doneo na sastanak sa predsednikom banke Mihajlovićem.

- Odakle inače banci fotokopija Drulićevog pasoša i broj računa u banci u inostranstvu? U ovlašćenju je pisalo, ne mogu tačno da se setim, nešto kao 'Mišo, molim te da u Komercijalnoj banci otvoriš račun na moje ime. Ovlašćenje znači raspolaganje sredstvima u koje spadaju i podizanje gotovine i transfer novca, rekla je Ljiljana Gajić.

Ljiljana Gajić je navela da račun-šifru nisu mogla da otvaraju pravna lica, nego samo fizička lica.

- Za isplatu sa takvih računa bilo je dovoljno da neko dođe i pokaže šifru, nije bilo potrebno ovlašćenje, i novac bi bio isplaćen, ali je bio potreban potpis onoga kome je novac isplaćen. VIP klijentima se novac isplaćivao u posebnoj prostoriji, oni nisu čekali na šalteru i njihovi zahtevi su bili odmah ispunjavani, rekla je Ljiljana Gajić.

Džajić, Cvetković, Marinković i fudbalski menadžer Ranko Stojić optuženi su da su zloupotrebom službenog položaja prisvojili 7,12 miliona evra, osam i po miliona nemačkih maraka i dva miliona američkih dolara od transfera četiri fudbalera Crvene zvezde.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja predviđena je kazna do 12 godina zatvora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.