Izvor: B92, 30.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugooptuženi Đorđević se kaje

Beograd -- Drugooptuženi pripadnik tzv. "drumske mafije" Živojin Đorđević izjavio da se iskreno kaje i da je spreman da snosi odgovornost.

Na suđenju pred Specijalnim sudom Đorđević je danas puna četiri sata iznosio svoju odbranu. Osim što se iskreno pokajao za svoje postupke, koji su, kako je rekao, njegovu porodicu doveli u nezavidan položaj, Đorđević je rekao i da ne beži od odgovornosti u ovom slučaju, ali da nije bio inicijator niti organizator najveće elektronske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pljačke u Srbiji.

On je ponovo optužio Milana Jovetića, koji je optužnicom označen kao organizator grupe, da je učestvovao u malverzacijama sa duplim karticama prilikom naplate drumarine na auto-putu. "Jovetić je nekoga kontaktirao, ali ja ne znam koga. Njima je išlo 40 odsto od zarade", kazao je optuženi Đorđević.

Prema njegovim rečima, radio je samo onako kako mu je rečeno, a igru su smislili neki drugi. Drugooptuženi tvrdi i da nije bilo ucena članova tzv. drumske mafije, iako se u medijima spekulisalo o batinjanjima, a pominjane su i pretnje ljudima koji su želeli da izađu iz ove grupe.

Sudija je nekoliko puta insistirao da Đorđević kaže kome je išlo 40 odsto novca od pljačke, ali je Đorđević odgovarao da ne zna, ponavljajući samo 'tim ljudima u Beogradu'.

Pominjao je samo ime Miroslava Klopanovića, koga nema na optužnici, iako Đorđević tvrdi da je on bio kurir koji je nosio novac u Beograd. Drugooptuženi je rekao da nije dobro poznavao Miloša Nedeljkovića i Branka Jocića, koje je, kako tvrdi, retko viđao.

Jovetić, pošto je Đorđević završio davanje odbrane, nije imao pitanja za njega, sem što je napomenuo da su sve optužbe na njegov račun netačne. Sudija nije zatražio suočenje, iako se to očekivalo, s obzirom na to da su dvojica bivših kolega juče dali oprečne iskaze.

Đorđević je jedan od retkih optuženih pred Specijalnim sudom koji je priznao krivicu na glavnom pretresu. Skoro svi optuženi, u procesima koji već tri i po godine traju u Specijalnom sudu, i pored mnoštva dokaza koje tužilaštvo prikupi protiv njih, na sudu tvrde da su nevini i da im je sve namešteno.

Sud sutra nastavlja saslušanje Nenada Stankovića Kaleta i Amira Šehovića, koji će se izjasniti o optužnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.