Darko Mladić dobio pasoš

Izvor: Glas javnosti, 17.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Mladić dobio pasoš

BANJALUKA - Darko Mladić, sin haškog optuženika Ratka Mladića, potvrdio je Srni da je dobio potrebna dokumenta i da će uskoro posetiti oca koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

"Pokrenuta je inicijativa da se meni i porodici ukine zabrana putovanja u Evropsku uniju. Ja sam dobio pasoš i sam ću uskoro otputovati da posetim oca", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Darko Mladić.

Mladić je dodao da se radi na formiranju tima advokata odbrane njegovog oca.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u selu Lazarevu kod Zrenjanina, a akciju su izvele Bezbednosno-informativna agencija Srbije i Služba za otkrivanje ratnih zločina.

Mladić je 1995. godine optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine, koji uključuju genocid, saučesništvo u genocidu, zločin protiv čovečnosti i kršenje običaja ratovanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.