Da li Gari ume da pliva u Moravi

Izvor: Politika, 06.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Gari ume da pliva u Moravi

Da sam hteo da ubijem psa, to bih učinio kod kuće, zakopao bih ga i niko ne bi video. Voleo sam ga i samo sam hteo da se našalim s njim, a snimak je stigao na „Ju-tjub”, pa pred sud...

Paraćin – Draško Milisavljević (48) iz Potočca kod Paraćina, protiv koga je Opštinsko javno tužilaštvo u Paraćinu podiglo optužni predlog za krivično delo ubijanja i mučenja životinja, jer je svog psa Garija s mosta bacio u reku Moravu, na jučerašnjem glavnom pretresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << priznao je da je to uradio. Ali, Draško je na sudu izjavio da on nije nameravao da ubije svog šestomesečnog psa, nepoznate pasmine, koga je dobio na poklon kao štene. On tvrdi da je samo hteo da ga otera od kuće, jer je počeo da pravi štetu u njegovom i dvorištima suseda.

– Kada mi je pocepao tek kupljene patike, mnogo sam se naljutio. Uhvatio sam ga, stavio u gepek svog automobila i povezao ga ka reci Moravi. Usput sam povezao Dejana Milanovića i njegovog sina Milana, koji su hteli da pođu sa mnom. Kada smo stigli na most, uhvatio sam psa za vrat, nadneo ga nad ogradu mosta, lagano ga udario po glavi i bacio ga u reku. „Nećeš više da mi jedeš patike”, rekao sam i pustio psa u reku – izjavio je Draško na sudu.

Za „Politiku” je posle svega rekao: – Da sam hteo da ubijem Garija, to bih učinio kod kuće, zakopao bih ga i niko ne bi video. Voleo sam ga i samo sam hteo da se našalim s njim. Žao mi je što sam to uradio i ne bih nikada ponovio.

Prema njegovim rečima, on to nije učinio jula ove godine, kako se navodi u optužnom predlogu, već novembra prošle godine.

Svedok Dejan Milanović iz Raševice kod Paraćina, koji je taj događaj snimio svojim mobilnim telefonom, pak, kaže da je to bilo oktobra prošle godine.

– Jesam snimio kako Draško baca psa u Moravu i tačno je da je moj sin Milan taj snimak prebacio na svoj telefon preko „blututa”, ali ne znam kako se taj snimak našao na sajtu „Ju-tjub”. Snimak smo napravili, jer nam je događaj bio zanimljiv. A činjenica jeste da je Draško tog psa čuvao odmalena i da nije hteo da ga ubije, već je bio iznerviran što mu je pocepao patiku. „E, sada ćeš da ideš u Moravu da plivaš”, rekao je pre nego što smo otišli na reku – kazao je Milanović na sudu.

Obojica tvrde da su videli kako je pas isplivao, ali da to nisu snimili, jer im nije bilo zanimljivo. Oni tvrde i da su desetak dana kasnije psa videli na šljunkari Srbe Ranića, ali da ne znaju njegovu dalju sudbinu.

Predsednik Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama „Orka” iz Beograda Elvir Burazerović, koji se juče u ime ove organizacije pridružio krivičnom gonjenju Milisavljevića, ocenio je da je, pošto pas nije čipovan, teško odrediti da li je reč baš o njegovom psu.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 17. novembar, kada će u svojstvu svedoka biti saslušani Milan Milanović i njegova majka Jelena, koja je suprugu Dejanu rekla da je, posle svega, videla psa na šljunkari. Da li je Gari živ? Ako neko pronađe Garija živog, može Draška da spasi zatvora.

N. Miletić

[objavljeno: 07/11/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

NISAM HTEO DA UBIJEM PSA

Izvor: Press, 06.Nov.2008

Draško Milosavljević iz Raševice, koji je optužen da je bacio svog psa sa mosta u Veliku Moravu, rekao na početku suđenja da je imao nameru samo da ga kazni jer mu je izgrizao nove patike. .Draško Milosavljević iz Raševice kod Paraćina, koji je optužen jer je bacio svog psa sa mosta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.