Izvor: Blic, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus u provaliji, putnici nepovređeni

Autobus u provaliji, putnici nepovređeni

Jedna osoba je poginula u sudaru autobusa iz Srbije i putničkog vozila u Hrvatskoj nedaleko od tunela Učka. Kako izveštava zagrebački 'Večernji list' poginuo je Viljam Bilić (51) iz Pule, šef hirurgije Opše bolnice Pula. Prema prvim informacijama, on je bio sam u vozilu 'opel tigri' i vozio se prema Rijeci kada je oko 15 časova iz još neutvrđenih razloga prešao na levu stranu puta i udario u autobus beogradskih registarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tablica na redovnoj liniji Beograd-Pula.

Vozač autobusa Drago Cvijić (33) iz Bajine Bašte pokušavao je izbeći sudar, ali neuspešno. 'Tigra' se odbila, a Cvijić je tada udario u stene i izgubio kontrolu nad autobusom koji je sleteo s puta u desetak metara duboku provaliju gde ga je zaustavilo grmlje. Na sreću, 11 putnika iz autobusa samo je ogrebano i ugruvano, dok je vozač lakše povređen.

- Jedva sam izbegla sudar, vozila sam se dugo iza 'tigre' i mogu vam reći da je vozač vozio normalno, čak ne prebrzo. Odjednom je počeo da seče zavoje i vozi ravno, pa mi se učinilo da mu je čak i pozlilo – rekla je za 'Večernji list' Slavica Jenzen čija je 'tojota' oštećena jer su na nju pali delovi automobila nakon sudara.

Putnici iz autobusa takođe su bili šokirani događajem, ali i srećni što su preživeli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.