Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati traže oslobađajuće presude

Beograd -- Advokati optuženih za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, zatražili su oslobađajuće presude za svoje klijente

Advokat Stevan Protić, branilac Vladimira Jakšića i Nikole Maljkovića, i advokat Željka Maksimovića koji je u bekstvu, rekao je u završnoj reči pred sudskim većem Posebnog odeljenja okružnog suda u Beogradu, da je "Makina grupa" izmišljena kako bi se dokazalo da Demokratska stranka Srbije ima svoju mafiju.

Ovo je, po njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo potrebno zato što je "bilo evidentno dokazano da Demokratska stranka ima svoju mafiju oličenu u surčinskom i zemunskom klanu".

On je naveo da su svim optuženima podmetnuti dokazi i da je to učinio "otuđeni kriminalni deo MUP-a, koji štiti svoje interese". Advokat okrivljenog Nikole Maljkovića Borivoje Borović, ocenio je da tužilac nije uspeo da dokaže krivicu njegovog branjenika. Podsetimo, zamenik specialnog tužioca Nebojša Marković zatražio je u petak, u svojoj završnoj reči, osuđujužu presudu za sve optužene i maksimalne kazne od 40 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.