Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat Tomić: Policija namerno greši

BEOGRAD - Zijad Žigić Žiga, koji je priveden zbog sumnje da je umešan u ubistvo Vlatka Mačara i slučajnih prolaznika Milana Vlaškića i Radeta Magazina 30. januara ispred kafića „Omerta" u Palama, preksinoć je, posle saslušanja, pušten na slobodu. Žigić je u ponedeljak uveče uhapšen u svojoj kući u Bijeljini po nalogu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.



- Žigić nema nikakve veze sa trostrukim ubistvom, niti je u bilo kakvoj vezi s Anesom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kurbegovićem, kome je određen pritvor zbog sumnje da je učestvovao u zločinu u Palama - rekao je Duško Tomić, Žigićev advokat, dodajući da misli da „policija namerno ide u krivom smeru".

On je rekao i da se objavljivanjem slike Žigićeve kuće „neko igra njegovom sudbinom, jer je time ugrožena bezbednost Žigićeve žene i troje dece".

Advokat je potvrdio da je Žigić na poligrafu reagovao kada je pomenuto ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, ali nije naveo da li je policija njegovog klijenta pitala o tom zločinu i.

Po nalogu tužilaštva u Istočnom Sarajevu uhapšen je Anes Kurbegović iz Brodareva kod Prijepolja, koji već godinama živi u Sarajevu, osumnjičen da je učestvovao u likvidaciji Mačara. Posle saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana. Međutim, nije poznato kakva je njegova uloga u zločinu i da li je, kako za sada pretpostavlja policija, u likvidaciji učestvovala kriminalna grupa na čijem je čelu Darko Elez, sa kojom je Kurbegović bio u bliskim odnosima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.