Yahoo preuzima Tumblr za milijardu dolara?

Izvor: B92, 17.Maj.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo preuzima Tumblr za milijardu dolara?

Čelnici kompanije Yahoo ovih dana završavaju prve pregovore sa predstavnicima blog sajta Tumblr, a cenakoja se pominje u vezi sa preuzimanjem dostiže i milijardu dolara.

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, portal AllThingsD, navodi da su u pitanju ozbiljni pregovori koji su još uvek u fazi početnih dogovora. S druge strane, AdWeek u svom izveštaju navodi da su se pregovori odvijali oko brojke od milijardu dolara.

“Yahoo mora da poraste i poveže se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojom publikom na bolji način, a Tumblr bi mogao dobro da iskoristi poziciju njihovog glavnog oružja – tu su pre svega početna strana Yahooa kao i brojne druge prednosti u oblasti digitalnih medija”, piše AllThingsD.

U analizi se navodi i to da Tumblr ionako koristi mlađa i mobilnija publika, što se poklapa sa novim vizijama čelnih ljudi Yahooa.

Marisa Majer, izvršna direktorka kompanije Yahoo, uvela je brojne novine od kada je došla na tu poziciju. Međutim, nijedan od njenih desetak ključnih poteza nema tolike razmere kao što bi imalo potpisivanje ugovora sa Tumblrom.

Osnovan u februaru 2007. godine, Tumblr je izrastao u kompaniju sa 175 zaposlenih u sedištima širom SAD. Dnevno se na tom sajtu objavi oko 70 miliona postova na oko 108 miliona blogova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.