Windows Phone nije mrtav – živi na MacBooku VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 12:44

Windows Phone nije mrtav – živi na MacBooku VIDEO

Godinama nakon što je Windows Phone penzionisan, fanovi ga održavaju "živim" portovanjem operativnog sistema na laptopove.

Windows 10 Mobile je zvanično doživeo kraj podrške u januaru 2020. godine, nakon što godinama nije imao gotovo nikakvo prisustvo na telefonima.

Međutim, manji broj fanova koji je preostao i dalje se trude da održe san o Windows operativnom sistemu koji može da se pokreće na bilo kom uređaju (što je bio i originalni cilj za Windows 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mobile).

Sada je YouTube kanal Nobel Tech odlučio da kreira nešto posebno neobično: da portuje Windows 10 Mobile na MacBook.

Sada je YouTube kanal Nobel Tech odlučio da kreira nešto posebno neobično: da portuje Windows 10 Mobile na MacBook.

Priznaćemo da Windows 10 Mobile i ne izgleda tako loše na MacBooku. Start ekran možda nije baš potpuno prilagođen za velike displeje, a to se može reći i za padajuće menije za obaveštenja.

Ono što je zanimljivo, jeste da Windows 10 Mobile aplikacije prilično dobro rade na MacBooku. Te aplikacije su kreirane da simultano rade na Windows 10 Mobile i Windows 10 PC uređajima, bile su vidljivo univerzalne i to se vidi i na ovom portu.

Naravno, korisnicima se ne preporučuje da ovaj port instaliraju na svoje MacBookove. Windows 10 Mobile je ugašen i nema podršku, a i sam port je težak za instaliranje (video ni ne sadrži tutorijal za instalaciju).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.