Vučić: Ne idem na paradu homoseksualaca

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne idem na paradu homoseksualaca

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati Paradi ponosa u nedelju, ali da će poštovati svoju obavezu da obezbedi mir i sigurnost.

- Što se tiče parade homoseksualaca, ili Parade ponosa, ti ljudi postaju ustavna obaveza države i moja obaveza kao predsednika Vlade je da svima garantujem bezbednost - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da mu "ne pada na pamet da bude na čelu ili začelju" kolone učesnika Parade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponosa, ali da će država svoj posao da obavi.

Vučić je rekao da očekuje da će proslavi 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu prisustvovati i ruski predsednik Vladimir Putin, a konačna potvrda eventualnog dolaska očekuje se sredinom naredne nedelje.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da će svečanosti biti održana u četvrtak, 16. oktobra, i da će prisustvovati brojne visoke zvanice, a da će u utorak ili u sredu stići i konačna potvrda da li će prisustvovati i Putin.

Vučić je rekao da će Srbija 70. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i stogodišnjicu Prvog svetskog rata Srbija umeti da obeleži na pravi način.

"Ponosimo se borbom protiv fašizma, nećemo ni od koga da se krijemo i stidimo što smo fašizam u Srbiji pobedili, naprotiv, time smo se ponosili i time ćemo se uvek ponositi", rekao je Vučić.

Vlada Srbije će usvojiti rebalans budžeta za 2014. godinu i sredinom oktobra dostaviti ga Skupštini na usvajanje, a struja neće poskupeti do kraja grejne

sezone niti će biti restrikcija električne energije, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Naš je zadatak da napravimo modernu i uspešnu Srbiju i u tom poslu, apsolutno sam uveren, postićićemo rezultate", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da "Srbija nema vremena za gubljenje, prošlo je vreme kukanja" i da je zahvalan medjunarodnim faktorima koji pomažu Srbiji u sprovođenju reformi.

"Srbija ima i snage i volje da već 2016. godine bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi", istakao je Vučić.

Premijer je kazao da bar u narednih šest meseci u Srbiji neće poskupeti struja i da će biti dovoljno svih energenata za grejnu sezonu.

"Najveći problem je to što lokalne samouprave ne izmiruju svoje obaveze za isporučene energente", rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.