Starship je sada glavni prioritet SpaceX

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 17:33

Starship je sada glavni prioritet SpaceX

Elon Mask prelomio...

Nakon uspešnog lansiranja i spajanja Crew Dragon modula sa ISS-om, Ilon Mask, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu kompaniju biti razvoj Starship-a. Najveća raketa koju je ova kompanija dizajnirala i napravila, namenjena je za slanje ljudi na Mesec, Mars, pa i dalje od toga.

Tri puta eksplodirala

Mask želi da se što pre finišira i testira ova rakekta, kako bi se što pre obezbedili preduslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost kompanije SpaceX. Uspešan razvoj ove rakete značiće ne samo unapređivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uslovom da se napravi primerak koji neće eksplodirati, već zaista biti upotrebljiv u ove namene.

Naravno, ovo ne znači da će SpaceX zapostaviti ostale projekte. Crew Dragon je ispunio svoju misiju – odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ostalo je još dosta posla i taj projekat sigurno neće biti zaustavljen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tesla ima ambiciozne planove za Sajbertrak LUNAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020

Lepo....SpaceX je prošle nedelje ispisao stranice istorije, nakon uspešnog lansiranja Falcon 9 rakete i njenog spajanja sa ISS-om. To je označeno kao ogroman korak u komercijalizaciji svemirskih putavanja, ali i za samu SpaceX kompaniju i njene buduće misije...Novi tekst (Tesla Cybertruck Lunar Edition)...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.