Sony predstavlja novi VR uređaj 2022. godine

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 08:56

Sony predstavlja novi VR uređaj 2022. godine

Izveštaj Bloomberga koji se uglavnom odnosi na LCD panele i VR, ovoga puta takođe pominje i da Sony planira da objavi novi VR uređaj krajem 2022. godine.

Iako je većina izveštaja o prekretnici Japan Display Inc-a od isporuke LCD ekrana Apple-u i prema povećanju broja VR uređaja na tržištu, takođe se primećuje da Sony nije deo ovog trenda i planira da "koristi Samsung Display Co. OLED panele u narednom PlayStation VR uređaju". Ove zaštitne naočare sledeće generacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće puštene tokom "prazničnog perioda sledeće godine"

Prvi put objavljen 2016. godine, Sony je do sada prodao preko pet miliona PlayStation VR uređaja. To se ne čini mnogo kad uzmete u obzir da u divljini postoji preko 115 miliona PS4 konzola (i 8 miliona PS5 konzola, koje ih takođe podržavaju), ali je očigledno dovljno da Sony poćne sa radom na novom i poboljšanom uređaju.

S obzirom na putanju napretka kompjuterskih VR uređaja, potencijalno bi moglo da znači manji, jeftiniji, a možda i moćniji PS5 uređaj od onog koji je trenutno dostupan, a koja će za pet godina starosti početi da pokazuje svoje godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.