Šabić: Gde završava snimljeni materijal JKP Informatike?

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Gde završava snimljeni materijal JKP Informatike?

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da Javno komunalno preduzeće (JKP) Informatika iz Novog Sada u svom posedu ima hiljadu visokokvalitetnih kamera, ali da istovremeno niko ne zna gde tako snimljeni materijal završava.

"JKP Informatika vrši robustan video nadzor u Novom Sadu, ali niko ne zna šta se dešava s tako snimljenim materijalom, gde on završava, ko ima pravo da mu pristupi", rekao je Šabić na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tribini u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

On je dodao da je to posledica činjenice da ova oblast nije regulisana na adekvatan način, zbog čega su moguće različite vrste zloupotreba i povreda ljudskih prava.

Šabić je apelovao na građane da lične podatke ne daju svima koji im to traže, već isključivo onima koji imaju zakonsko pravo na to.

Prema njegovim rečima, moguće su različite zloupotrebe identiteta pa je tako krađa identiteta na prvom mestu ekscesa u SAD i prouzrokuje štete koje se mere u milijardama dolara.

"Ne dajte da vam svako traži i zadržava dokumente, to je veoma rizično i moguće su velike zloupotrebe", rekao je Šabić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šabić: Gde završavaju snimci "Informatike"?

Izvor: RTS, 30.Okt.2014

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da Javno komunalno preduzeće "Informatika" iz Novog Sada u svom posedu ima hiljadu visokokvalitetnih kamera, ali da istovremeno niko ne zna gde tako snimljeni materijal završava. ..JKP "Informatika" vrši robustan video-nadzor u Novom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.