Prevazići zastoj u procesu evrointegracija

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevazići zastoj u procesu evrointegracija

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Slovenije u BiH Iztokom Grmekom izrazila je uvjerenje da će Vlada Srpske u narednom periodu nastaviti da vodi aktivnu politiku, s ciljem prevazilaženja zastoja u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma.

Cvijanovićeva je istakla da je Srpska otvorena za konstruktivne prijedloge koji doprinose ekonomskoj i socijalnoj stabilnosti i unapređenju regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saradnje, te da je za napredak BiH ka sticanju kandidatskog statusa za članstvo u EU potrebno razumijevanje i konsenzus svih učesnika u pregovorima.

U saopštenju iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću navodi se i da je na sastanku Cvijanovićeve i Grmeka razgovarano o akuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH, te procesu formiranja vlasti nakon proteklih opštih izbora u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o novoj britansko-njemačkoj inicijativi za BiH sa posebnim osvrtom na mogućnost za uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije između svih nivoa vlasti u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.