Potvrđeno: Stiže nova generacija Razerovog gejmerskog telefona

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Stiže nova generacija Razerovog gejmerskog telefona

Iako nisu objavili neke detalje, iz Razera su objavili kako trenutno rade na razvoju drugog modela Razer Phonea.

Razer, kompanija omiljena među gejmerima, prošle godine predstavila je svoj prvi smartphone i pokrenula trend gejmerskih telefona na ovom tržištu, pa su ovakve uređaje nakon toga predstavili Asus, Xiaomi i Honor.

Takođe, iz Honora su nedavno najavili kako će gejmerski telefoni biti u centru njihovog istraživanja i razvoja u budućnosti, pa nakon modela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Honor Play možemo očekivati nove modele smartphonea namenjene ljubiteljima video igara.

Da je reč o trendu koji će biti sve popularniji veruju i u Razeru u kojem već rade na nasledniku svog prvog pametnog telefona. Iako su se glasine o ovom uređaju pojavile nedugo nakon predstavljana prvog telefona, sada je razvoj Razer Phonea 2 i službeno potvrđen.

Naime, prilikom objave poslovnih rezultata, iz ove kompanije su prvi put službeno pomenuli kako rade na drugoj generaciji gamerskog telefona.

Nikakve dodatne opcije nisu saopštili, ali i ova objava je dovoljna za pokretanje glasina koje tokom sledećih meseci možemo očekivati.

Ono što bi posebno moglo biti zanimljivo je procesor – trenutno većina najjačih telefona radi na mobilnoj platformi Snapdragon 845, pa je moguće da će i Razer Phone 2 pokretati isti procesor, ali deo medija nagađa kako bi ovo mogao biti prvi smartphone s novom generacijom Snapdragona.

Takođe, iz ove kompanije pomenuli su još nešto vrlo zanimljivo – razvoj propratnog softvera za telefon kojim će proširiti softver i usluge sa personalnih računara na mobilna tržišta, ali nije poznato na šta se to tačno odnosi.

Iz Razera nisu objavili koliko su do sada prodali telefona, ali na temelju informacija o zaradi od prodaje (16,5 miliona dolara) mediji nagađaju kako je prodato najmanje 23 hiljade komada, odnosno malo više s obzirom na to da se ovaj uređaj jedno vrijeme prodavao uz popust.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.