Plivanje za Časni krst

Izvor: Blic, 12.Jan.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje za Časni krst

Centralna svečanost obeležavanja Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održani u ponedeljak, 19. januara, u podne, na splavu kod restorana "Jezero" na Adi Ciganliji, najavila je danas Gradska uprava.

Za Časni krst ove godine plivaće više od 50 takmičara, pripadnika Vojne akademije, Žandarmerije, SVIBORA i drugi građani, a među prijavljenima je i jedna žena.

Kako se navodi u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manifestaciju organizuju sveštenstvo Hrama Svetog Đorđa, opština Čukarica i Javno preduzeće "Ada Ciganlija".

Liturgija u Hramu Svetog Djordja na Banovom brdu počeće u 8.30 sati, a litija polazi u 11 časova ispred Hrama i kreće ka Adi Ciganliji, gde će se od 11.30 časova održati tradicionalna "Molitva na jezeru".

Bogojavljenski krst od leda sačinjen je od prošlogodišnje Svete vodice iz Hrama Svetog Đorđa.

Plivanje za Bogojavljenski krst ove godine će, po drugi put, biti organizovano u Obrenovcu, na reci Savi kod Kajak kanu kluba na Zabrežju, najavljeno je iz te beogradske opštine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MOŽE BITI SAMO JEDAN: Borba za Časni krst u Beogradu!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2015, 15:16

Obeležavanje Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst biće održani u ponedeljak, 19. januara 2015. godine, u podne, na Dunavskom keju u Grockoj. Za Časni krst ove godine plivaće 39 plivača, a manifestaciju organizuju sveštenstvo Hrama Svete Trojice i Gradska opština Grocka uz pomoć...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.