OTKRIVAMO: Ovde se krio Kosmajac

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO: Ovde se krio Kosmajac

Slovačka policija pronašla je skrovište Dragoslava Kosmajca u kom je boravio u Bratislavi dok je čekao da dobije slovačko državljanstvo i pasoš.

Dragoslav Kosmajac boravio je u stanu u Slatinskoj 18 u bratislavskom naselju Vrakuna koje se nalazi na periferiji grada. Policija je sa njegovom fotografijom obišla stanare i raspitivala se o Kosmajcu, u sklopu istrage o tome na koji način je dobio državljanstvo i ličnu kartu Slovačke i ko mu je u tome pomogao.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Prepoznao ga je jedan stariji gospodin. Rekao je da je u tom stanu u zgradi pre nekoliko godina živeo tih i miran gospodin, koji je izbegavao svaku komunikaciju sa komšijama. Nije puno izlazio iz stana i bio je povučen. Posle nekog vremena, u stan je došao još jedan Srbin - priča izvor “Blica” iz slovačke policije.

Policija je komšijama pokazivala fotografije Srba sa kojima bi Kosmajac mogao da ima saradnju i jedan od komšija je prepoznao Bobana Stojiljkovića (44) iz Vranja, bliskog saradnika Darka Šarića koji je zajedno sa njim optužen pred Specijalnim sudom zbog šverca narkotika.

Kosmajac je u knjigu državljana Slovačke upisan 13. septembra 2004, a dokumenta je dobio u policijskoj stanici u okrugu 2 u Bratislavi. Zvanična adresa boravka u Slovačkoj tada mu je bila u ulici Dunajska Streda, u stanu koji se vodio na Bobana Stojiljkovića (44) iz Vranja, bliskog saradnika Darka Šarića. Zanimljivo je i to da je lična karta Kosmajca izdata u istoj policijskoj stanici gde ju je dve godine kasnije preuzeo i Darko Šarić.

Adresa I

Zvanična adresa boravka u Slovačkoj tada mu je bila u ulici Dunajska Streda.

Adresa II

Kosmajac je boravio u stanu u Slatinskoj 18, u naselju Vrakuna koje se nalazi na periferiji Bratislave. Tu se sklonio dok je čekao da mu se izrade slovačka

dokumenta.

Dokumenta nevažeća

Ministar slovačke policije Robert Kalinak poništio je 26. juna Dragoslavu Kosmajcu pasoš i ličnu kartu izdatu u Slovačkoj jer je utvrđeno da ih je dobio na nelegalan način. Kako je “Blic” već pisao, u toku istrage o Kosmajčevom državljanstvu nestao je dosije iz policijske stanice, ali je utvrđeno da se umesto Kosmajca na zahtev za državljanstvo potpisao neko drugi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.