Napadnut brod egipatske mornarice, napadači uhapšeni

Izvor: Blic, 13.Nov.2014, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut brod egipatske mornarice, napadači uhapšeni

Nepoznate osobe u nekoliko brodova napale su u sredu brod egipatskih pomorskih vojnih snaga, 70 kilometara od egipatske obale, zbog čega je vojska poslala vazdušnu podršku mornarici, javili su državni mediji.

Vojni brod se zapalio tokom razmene vatre, a tri broda u kojima su se nalazili napadači su uništena, izvestila je zvanična novinska agencija MENA.

Uhapšeno je 20 napadača, a vojska je sprovela operacije potrage i spasavanja, navodi se u izveštaju egipatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencije, bez dodatnih detalja.

Identitet napadača još nije poznat, a portparol vojske za sada nije dostupan za komentar, prenosi AFP.

Sredozemnim morem često plove krijumčari droge i ilegalnih migranata, koje je egipatska vojska ranije presretala.

Egipatske vlasti se bore i protiv islamističkih militantnih pobunjenika koji ubijaju policajce i vojnike otkako je prošle godine svrgnut islamistički predsednik Mohamed Morsi.

Glavna militantna grupa, Ansar Beit al-Makdis, čiji su napadi fokusirani na nemirno Sinajski poluostrvo, zaklela se pre dva dana na vernost ekstremističkoj organizaciji Islamska država, koja operiše u Iraku i Siriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.