Najmanji Full HD na svetu

Izvor: KucniBioskop.com, 27.Okt.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanji Full HD na svetu

Kompanije Casio Computer i Toppan Printing udružile su snage i znanje, a rezultat je najmanji TFT LCD ekran sa punom HD rezolucijom (1920 x 1080 piksela).  Ovaj ekran razvijen je u zajedničkoj firmi Ortustech i odlikuje se širokougaonim proporcijama i dijagonalom od samo 4,8 inča (122 mm), a ovako mala površina panela rezultuje brojem od ukupno 458 piksela po inču. Novorazvijeni ekran baziran je na Ortustech patentiranoj HAST (Hyper-Amorphous Silicon TFT) tehnologiji, koja omogućava visoku >> Pročitaj celu vest na sajtu KucniBioskop.com << rezoluciju, kao i brži proizvodni proces. Vrednost od 458 piksela po inču daleko prevazilazi moć opažanja ljudskog oka, ali bez obzira na to, industrija stalno traži sve manje ekrane sa sve većom rezolucijom. Prvenstvena namena panela biće na profesionalnim kamerama visoke rezolucije, industrijskoj opremi i svim proizvodima koji zahtevaju pregledan displej manjih dimenzija.

Nastavak na KucniBioskop.com...






Povezane vesti

Najmanji Full HD ekran na svetu

Izvor: IT-recenzije.com, 27.Okt.2010

Manje poznata kompanija Ortustech (ORTUS TECHNOLOGY CO.,LTD), nastala u partnerstvu Casio Computer i Topan Printing kompanija kao jedinica za proizvodnju ekrana malih i srednjih veličina, iznenadila je javnost proizvodnjom najmanjeg Full HD ekrana na svetu. Ortustech je uspešno razvio 4,8-inčni ekran...

Nastavak na IT-recenzije.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KucniBioskop.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KucniBioskop.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.