Na meniju Veliki Obama i zli Putin

Izvor: Blic, 13.Nov.2014, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na meniju Veliki Obama i zli Putin

Završne pripreme uoči samita najvećih svetskih ekonomija su u toku, a ugostitelji se nadaju da će profitirati od hamburgera inspirisanih političarima.

Dva „predsednička“ pileća filea, pomfrit „sečen grubo, u stilu KGB-a“ i list „sibirske“ zelene salate, neki su od sastojaka specijaliteta pod nazivom „Big Bad Vlad“ („veliki zli Vladimir“), koji se može isprobati u restoranu „Burger urdž“.

Australijski proizvođač brze hrane sastavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << specijalan meni, dostupan samo 14, 15. i 16. novembra, odnosno uoči samita G20 i tokom njegovog trajanja.

Na ovu ideju su došla braća Šon i Kolbi Kartju iz Brizbejna, koji su se pobrinuli da njihov novi obrok dobije i kvalitetnu promociju. Tako su na društvenim mrežama osvanule reklame s ruskom zastavom, na kojima predsednik Vladimir Putin jaše orla, kita i medveda.

Braća Kartju nisu ostavila prostora za dilemu po kome je sočni hamburger dobio ime, mada to nisu želeli da izgovore pred novinarima.

- Ne možemo da vam damo konkretno ime. „Veliki zli Vladimir“ ni u kojem pogledu ne ističe određenog svetskog vođu - rekli su oni ironično.

Inspirisali i koktele

Hamburgeri nastali u čast američkog i ruskog predsednika mogu da se zaliju alkoholnim pićima koja su inspirisali Barak Obama i Vladimir Putin. „Disputin Putin“ za osnovu, očekivano, ima votku, uz dodatak vermuta i rendane pomorandžine kore, a koktel „Big O“ predstavlja osvežavajući napitak sa ukusom ananasa.

Mušterije kojima ponuda „Burger urdža“ ne deluje dovoljno primamljivo mogu da se upute na brizbejnski aerodrom i gricnu „velikog Obamu“. Taj čizburger je visok čak 27 centimetara i košta 25 dolara.

- Obama je najpoznatiji svetski vođa koji je ikada boravio u našem gradu, a poznato je da povremeno voli da pojede hamburger. Zato smo odlučili da pripremimo svoju verziju njegove omiljene hrane - objasnio je Džordž Drivas, vlasnik aerodromskog restorana.

Između svežih zemički, „veliki Obama“ nudi dve debele goveđe pljeskavice, uz dodatak karamelizovanih kolutova luka, mladog spanaća, krastavčića i kačkavalja.

Tokom boravka u Australiji, američki predsednik će imati ličnog kuvara, ali Drivas se nada da će Obama i pored toga probati njegov specijalitet.

- Istraživali smo šta on najviše voli i sve te sastojke smo uključili u naš burger. Nikad se ne zna - kaže vlasnik restorana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.