Kraj jedne ere – 20th Century Fox više ne postoji!

Izvor: ItRešenja.com, 13.Avg.2020, 11:10

Kraj jedne ere – 20th Century Fox više ne postoji!

20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brendova u zabavljačkoj industriji, više ne postoji.

Naime, Disney je 10. avgusta najavio izmene u okviru kupljenih filmskih studija, a u pitanju je 20th Century Fox Television koji će postati 20th Television. Tako novo ime u svom sastavu nema ni „Century“, ni „Fox“, što može da se tumači kao raskid sa slavnom prošlošću. Iz imena se prvo izgubilo „Fox“, a u januaru 2020, nešto malo nakon što je Disney kupio većinu Fox >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << poseda za 71 milijardu dolara. Novi logo bi trebalo da se pojavi na jesen, a stariji naslovi će i dalje sadržati logotip iz vremena kada su snimljeni.

Logično je da Disney uklanja Fox iz svih svojih studija, budući da bi stari nazivi mogli da zbunjuju korisnike. Fox Entertainment, Fox Sports i Fox News su i dalje u sastavu kompanije Fox, tako da će imena ostati ista, budući da nemaju ništa sa kompanijom Disney.

20th Century Fox je osnovan daleke 1935. godine, kada su se spojili Twentieth Century Pictures i Fox Films. U njegovim studijima nastali su mnogi voljeni holivudski filmovi, a logotip je postao sinonim za odlazak u bioskop. Ovo je svakako kraj jedne ere.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.