Hotel za bicikle – Lillestrøm Bicycle Hotel

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 28.Mar.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotel za bicikle – Lillestrøm Bicycle Hotel

Norveški najbolji grad za bicikle će sa novim hotelom dodatno olakšati život dvotočkaša. Smešten kraj glavne železničke stanice u gradu Lilestrom (kraj Osla), pruža ušuškan prostor za bicikle, dok su njihovi vlasnici van grada. U zatvorenom prostoru od 464 m2 sve će biti zaštićeno od kiše, snega vetra i ostalih nepogoda. Hotel ima krov kojem mogu prići svi sugrađani, i koncipiran je kao park za igru.
Na prvi pogled, dizajn hotela je varljivo jednostavan. Zamišljen je kao staklena kutija sa slobodnim drvenim krovom. Stvarna konstrukcija je sastoji od providnih staklenih zidova koji omogućavaju prirodno svetlo u unutrašnjosti tokom celog dana. Između staklenih panela su tanke praznine, ne bi li se omogućila prirodna ventilacija objekta. Usluga je po principu „uradi sam“ i niko ne održava hotel, do njegovi korisnici.
Na krovu zelenilo apsorbuje kišnicu i pruža izolaciju od spoljne temperature. Zbog svega nabrojanog, hotel troši veoma malo energije, samo za svetlo tokom noći.

1 od 15





















































Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.