Gradonačelnik Niša kupio hranu psima iz Azila

Izvor: Blic, 31.Dec.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Niša kupio hranu psima iz Azila

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić posetio je danas Azil Saše Pešića u kojem volonteri brinu o 450 pasa i doneo im na poklon hranu za pse.

"Poseta azilu u kome je trenutno zbrinuto 450 pasa. Njima je potreban neko ko će ih obasuti ljubavlju i pružiti im šansu za normalan život. Doživljaj neprocenljiv! Hvala ljudima koji brinu o njima", napisao je Perišić na svom "Fejsbuk" profilu.

Perišić se na licu mesta mogao uveriti da su psi, koje je Saša sakupio sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulice i spasao ih sigurne smrti, veoma druželjubivi i radoznali. Sve životinje su vakcinisane, čipovane i sterilisane.

Inspekcija opštine Crveni Krst naložila je počektom decembra Pešiću nalaže da u roku od 15 dana sa placa čiji je vlasniik grad ukloni životinje ili će to biti učinjeno prinudnim putem, nakon čega je usledila žestoka reakcija ljubitelja životinja na društvenim mrežama.

Za dva dana peticiju za spas sašini pasa potpisalo je 40.000 ljudi iz celog svetta, posle čega su gradske vlasti odlučile da zastanu sa izvršenjem iseljenja, priznavši da Pešić u svom Azilu radi „gradski posao“ brinući o ovim napuštenim ljubimcima uz pomoć donatora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Niški gradonačelnik poklonio hranu za pse u azilu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2014

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić posetio je danas azil za pse o kojima brinu volonteri i odneo hranu za oko 450 pasa koliko ih je u tom azilu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.