Geekstone meetup

Izvor: ITdogadjaji.com, 24.Maj.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geekstone meetup

Pridružite nam se na sledećem zajedničkom događaju zajednica Big Data Novi Sad i Geekstone 03. juna u 18h, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu kada će predavač Mihajlo Grbović iz kompanije Yahoo održati predavanje na temu: “Ad targeting in the wild (and data science behind it).”

U poslednjih nekoliko godina online oglašavanje postaje sve prisutnije i efikasnije. Oglasi se prikazuju posetiocima sajtova i aplikacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu ITdogadjaji.com << na društvenim mrežama kao i putem emailova. Sa obzirom na tako veliki izbor internet kanala, određivanje odgovarajuće vrste oglašavanja za određenu platformu je postao kritičan faktor za finansijski uspeh.

U ovo predavanju Mihajlo će dati pregled različitih pristupa koje su koristili kako bi prilagodili ciljanje oglasa za određenu platformu, uključujući Yahoo Search, Tumblr, i Yahoo Email. Svaka od ovih platformi ima jedinstven set karakteristika i signala koje morate uzeti u obzir kod uspešnog plasiranja oglasa.

U ovom predavanju MIhajlo će prikazati online i offline eksperimentalne rezultate do kojih su došli tokom istraživačkih radova u kompaniji Yahoo. Rezultati pokazuju da su njihovi pristupi značajno nadmašili postojeća naučna istraživanja, konstantnim poboljšanjem niza ključnih poslovnih pokazatelja.

Nakon predavanja ostanite na izvlačenju dobinika 3 Jetbrains licence.

Posle toga vidimo se u prostoriji pored amfiteatra, kako bismo uz hranu i piće čuli vaše utiske o predavanju i družili se.

Više informacija i prijave možete pronaći na ovom linku.

Pozivamo sve programere kako bi bili u toku sa svim događajima koje ćemo organizovati da se registruju na našem sajtu ili da nas zaprate na društvenim mrežama  Facebook, Twitter, Linkedin i Google+.

Autor: ITD Ekipa

Nastavak na ITdogadjaji.com...






Povezane vesti

HR profesionalci i regruteri — prijavite se za fokus grupe o budućnosti HR-a u IT-u

Izvor: ITdogadjaji.com, 24.Maj.2016

Od 30. maja do 1. juna u Startit Centru će se održati niz fokus grupa namenjenih domaćim HR profesionalcima i regruterima u IT-u, u organizaciji Fenix HR-a i uz podršku Startit Poslova...Kako navode organizatori, a i mi prepoznajemo iz prakse, ubrzani tempo razvoja domaće IT industrije nameće...

Nastavak na ITdogadjaji.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITdogadjaji.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITdogadjaji.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.