GNose, blago, Twttr, Nokia mikrotalasna...

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GNose, blago, Twttr, Nokia mikrotalasna...

Nakon najave YouTubea da se gasi do 2023. godine kako bi izabrali najbolji video na internetu, prvoaprilske šale spremile su i druge kompanije poput Sonyja i Twittera.

Google se među prvima odlučio na prvoaprilske šale pa je tako predstavio Treasure Maps, nakon prošlogodišnjeg predstavljanja 8-bitnih Google Mapsa.

Treasure Maps tako poseduju 2D izgled i lokacije sa skrivenim blagom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ceo dizajn podseća na stare, rukom crtane, piratske mape.

Svoje korisnike rešio je da zbuni i Twitter koji je objavio da će početi da naplaćuje samoglasnike na mesečnom nivou po ceni od 5 dolara.

Cilj ove odluke nije samo povećanje prihoda već i dodatno skupljanje broja karaktera prilikom komunikacije korisnika.

Na svom blogu novi Twttr je takođe objavio i fotografiju koja je najviše puta bila podeljena korišćenjem novih pravila.

Međutim, dve prvoaprilske šale očigledno nisu bile dovoljne za Google pa je on tako predstavio i novu internet pretragu pod nazivom Google Nose.

Iako se servis trenutno nalazi u fazi testiranja, Nose omogućava korisnicima da pretražuju mirise zahvaljujući Googleovoj bazi aromatičnih podataka.

Ovaj servis pored očiglednih, može da emulira i mirise sa kojima se sigurno nećemo sresti tokom života, poput mirisa duha koji najviše podseća na „jezivi miris antikviteta i zaboravljene prošlosti“.

Kreativnost zaposlenih u Googleu izgleda je ove godine dostigla svoj maksimum pa je tako na 1. april predstavljen i Gmail Blue.

U pitanju je najnoviji pokušaj Googlea da napravi revoluciju na polju email servisa sa Gmailom u boji.

Google tvrdi da im je za ovaj poduhvat bilo potrebno šest godina da razviju potrebnu tehnologiju za promenu boje.

Sony je na današnji dan rešio da obraduje pse, mačke i hrčke sa proizvodima namenjenim isključivo njihovom uživanju.

„Sada, kada ljudi poseduju više ljubimaca nego dece, želimo da stvorimo jedinstveno iskustvo za njihove krznene prijatelje. Sony je poznat po proizvodima koji obogaćuju naš život, a Animalia linija radi baš to – napravljena je baš za ljubimce koji traže jedinstveno vizualno, muzičko i emotivno iskustvo“, izjavio je Tom Beret, glavni inženjer nove linije.

U pitanju je nekoliko proizvoda namenjenih za specifične ljubimce.

Prva linija namenjena je psima, i u pitanju su televizori posebno kalibrisani da pružaju izuzetno žive plave i žute boje sa znatno slabijim nijansama zelene i crvene.

Kada su mačke u pitanju, Sony je za njih spremio posebne slušalice koje uz pomoć ActiveLight tehnologije izgledaju upaljeno čak i kada su ugašene kako bi mačke mogle da se prave da slušaju muziku kada ne žele da se odazovu.

I na samom kraju tu su zvučnici za kavez sa hrčcima. Ovi mali zvučnici hrčcima pumpaju energičnu muziku u prebivalište kako bi im omogućili taj dodatni podstrek za trčanje na točku.

Nokia je najavila novu 5AM-TH1N6 Consellation mikrotalasnu rernu – prvu u 146 godina dugoj istoriji kompanije.

Mikrotalasna rerna poseduje veliki ekran osetljiv na dodir tako da može da se koristi i sa kuhinjskim rukavicama, tehnologiju za praćenje pogleda koja zustavlja okretanje hrane kada je gledate i automatsko podešavanje temperature u zavisnosti od toga koliko gladno izgledate.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvoaprilske šale svetskih kompanija!

Izvor: Svet, 01.Apr.2013

Nakon najave Jutjuba da se gasi do 2023. godine kako bi izabrali najbolji video na internetu, prvoaprilske šale spremile su i druge kompanije poput Sonija i Tvitera. Gugl se među prvima odlučio na prvoaprilske šale pa je tako predstavio “Treasure Maps”, nakon prošlogodišnjeg predstavljanja...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.