Fujitsu prestaje da proizvodi glave za čvrste diskove

Izvor: B92, 02.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fujitsu prestaje da proizvodi glave za čvrste diskove

Kompanija Fujitsu saopštila je da će u okviru reorganizacije svog ogranka za proizvodnju čvrstih diskova, obustaviti proizvodnju glava za čitanje i upisivanje.

Izvor: Mikro




Proizvodnja glava će biti obustavljena krajem marta, a 360 zaposlenih u fabrici u gradu Nagano će biti premešteni u druge Fujitsuove proizvodne pogone.

Fujitsu se na zatvaranje fabrike u Naganu odlučio zbog toga što ona već duže vreme beleži gubitke. U poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tromesečju 2008. godine fabrika je zabeležila gubitak od 56 miliona dolara.

Prema pisanju japanskih medija Fujitsu pregovara sa kompanijama Western Digital i Toshiba o kupovini proizvodnje čvrstih diskova. Kao glavni favorit za kupovinu fabrike u Naganu navodi se Toshiba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.