Performans Maje Beganović

Izvor: Pančevac-online.com, 25.Mar.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans Maje Beganović

U Galeriji savremene umetnosti, u ponedeljak, 21. marta, priređena je izložba fotografija uz prateći performans pod nazivom „Žena – pet stavova” Maje Beganović. Svaki od tih stavova traje minut i predstavlja po jedno mentalno stanje kroz koje žena prolazi, od najranijih dana, preko učenja baleta, trudnoće, osvešćivanja i godina zrelosti, kada dostiže svoj pun kapacitet.

– Za performans „Žena – pet stavova” motivisalo me je lično iskustvo sazrevanja i osvešćivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << kroz koje sam prošla. Kao što smatram da je rod društveni konstrukt, tako verujem i da se žena ne rađa osvešćena, nego takva postaje tokom vremena, a naročito u ovako patrijarhalnom društvu kakvo je ovo naše – objasnila je Maja Beganović.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.