ЈЕЛKЕ СА БУСЕНОМ У АПАТИНСKОМ РАСАДНИKУ ЦВЈЕТИЋАНИН

Izvor: Radio Dunav, 05.Dec.2020, 13:17

ЈЕЛKЕ СА БУСЕНОМ У АПАТИНСKОМ РАСАДНИKУ ЦВЈЕТИЋАНИН

У сусрет новогодишњим и божићним празницима кренула је и сезоне куповине јелки које ће за коју седмицу бити и окићене. Иако се из практичних разлога купују јелке од вештачког материјала, јер остају за следећу и још неколико наредних година, оно што пластично дрво не пружа, а >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << права јелка једноставно има, су мирис, успомене на детињство, мир и празнично расположење.
У понуди Пољопривредног газдинства „Цвјетићанин“ из Апатина ове године можете пронаћи Зелену европску смрчу, Панчићеву оморику и Сребрна смрчу. Стабла са бусеном висине од једног до два метра, по цени од 1600-3500 динара.
-С обзиром да нам се ближе новогодишњи и божићни празници спремили смо за наше суграђане новогодишње јелке са бусеном. Саднице су прве класе, подједнако богате са свих страна, стручно однеговане код нас, каже власница расадника, пејзажни архитекта Југослава Цвјетићанин.
Према њеним речима за разлику од сечених, природне новогодишње јелке са бусеном настављају свој живот и након празника. Уз правилно руковање и минимум пажње, ове јелке можете посадити у свој врт или поклонити забавишту, школама и другим установама које имају простор за рекреацију малишана.
Пре него што јелку унесете у простор у којем ће бити окићена, држите је пар дана у негрејаној просторији и залијте је водом. Током боравка у кући, који не би требао бити дужи од десетак дана, орошавајте је и заливајте бусен како се не би исушио. Јелке удаљите од грејног тела. Након празника, када одлучите да их усадите, немојте их нагло изнети напоље, него их поново оставите у негрејаној просторији (ходнику) и затим их изнесите и усадите. Садњу обављати када су температуре изнад нуле. Редовно их заливајте с пролећа, када крене вегетација. На овај начин осигуравате да ваша јелка настави живот, каже Југослава.
Пољопривредно газдинство „Цвјетићанин“ из Апатина започело свој рад на отвореном и у заштићеном простору пре три деценије. У почетку су се бавили производњом поврћа, а временом су у производњу сврстали украсно собно и баштенско биље. Поред производње и продаје украсног биља, израђују пројекте пејзажног уређења вртова, обављају извођење радова и надзор од стране лиценцираног пејзажног архитекте, Југославе Цвјетићанин. Налазе се у Плитвичкој улици на броју 3. у Апатину. Телефон 065-555-8-685.
Посетите их на страницама www.rasadnikcvjeticanin.rs, https://www.facebook.com/rasadnikcvjeticaninapatin.
PR
The post ЈЕЛKЕ СА БУСЕНОМ У АПАТИНСKОМ РАСАДНИKУ ЦВЈЕТИЋАНИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.