АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ И У 2021. ГОДИНИ НАСТАВИЛИ СЈАЈНИМ РИТМОМ – МЕДАЉЕ УЗ ДОСТА ЛИЧНИХ РЕКОРДА

Izvor: Radio Dunav, 18.Jan.2021, 11:29

АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ И У 2021. ГОДИНИ НАСТАВИЛИ СЈАЈНИМ РИТМОМ – МЕДАЉЕ УЗ ДОСТА ЛИЧНИХ РЕКОРДА

Чланови Атлетског клуба Апатин и у новој години у којој клуб слави јубилеј 20 година постојања, наставили су тамо где су стали у 2020. години, сјајним наступима у првој половини јануара.
Почетком јануара у Мрсаћу је одржана 51. улична трка, где су у изузетно јакој сениорској >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << конкуренцији наступили Ђуро Борбељ и Денис Фируловић. Ђуро Борбељ је освојио четврто место, док је на дебитантском наступу у дресу АК Апатин млади Денис Фируловић освојио седмо место.
Прошлог викенда у Кули (9.1.) је одржана Божићна тренинг трка на 5 километара у којој је наступило близу 100 такмичара и такмичарки из више градова Р. Србије, међу којима су веома успешно наступили и чланови АК Апатин уз обарање неколико личних рекорда. Најуспешнији је био Ђуро Борбељ који је победио у свеукупном пласману, сјајан наступ уз обарање личног рекорда имали су Предраг Вејин и Константин Шимић, близу личног рекорда били су и Александар Стајић и Немања Ђурић, добар наступ имали су и Жива Вијоглавин, Игор Бакош.
Протеклог викенда у суботу 16. јануара, у Атлетској дворани у Београду, одржано је Отворено Првенство Београда за сениоре где је Ђуро Борбељ имао одличан наступ, освојивши треће место у укупном пласману са новим личним рекордом 8 минута 39 секунди и 14 стотинки.
Истог дана у Краљеву је одржан традиционални Ибарски крос на којем је наступило шест чланова клуба, најуспешнији у трци сениора био је Денис Фируловић, који је освојио прво место, њему је то уједно и прва победа у дресу АК Апатин, у истој трци треће место освојио је Александар Стајић, на кросу су достојно репрезентовали АК Апатин и Немања Ђурић, Жива Вијоглавин, Александра Буркановић и Маријана Мијатовић.
Наредна три викенда следе такмичења у дворани, Отворено првенство Београда за млађе јуниоре (23.1), Првенство Србије за старије јуниоре (30./31.1.) на којима ће наступити Константин Шимић и Првенство Србије за сениоре (5. и 6.2.) где се пуно очекује од Ђуре Борбеља поред кога би на Првенству требали да наступе још два члана клуба Александар Стајић и Немања Ђурић.
Упоредо са такмичењима након паузе са радом, наставља се рад бесплатне школе атлетике АК Апатин у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, уторком и четвртком од 18.45 до 20.00 часова у великој хали и суботом од 10.00 до 11.15 часова у малој хали. Тренинзи су отворени за све заинтереоване и потпунио су бесплатни. Информације у вези са тренинзима могу се добити на емаил клуба akapatin2001@gmail.com или телефон 064/011-0222.
The post АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ И У 2021. ГОДИНИ НАСТАВИЛИ СЈАЈНИМ РИТМОМ – МЕДАЉЕ УЗ ДОСТА ЛИЧНИХ РЕКОРДА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.