Izvor: Radio Dunav, 07.Jul.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

14. PETROVDANSKI SABOR

Zavičajno udruženje Srba poreklom iz Bosne i Hercegovine “Petar Kočić” u periodu od 8. do 12. jula 2015. godine organizovaće niz manifestacija kojima će obeležiti 14. Petrovdanski sabor.
-Na livadici kod “Male Bosne” igraće se turnir u malom fudbalu 11. i 12. jula 2015. godine.
-Od 8. do 10. jula 2015. godine će se na stazama kuglane “Elkop” održati takmičenje u kuglanju.
-12. jula 2015. godine sa početkom od 9 sati biće održana sveta liturgija u hramu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Sabor sv. Apostola, a od 10 sati i 30 minuta će se pristupiti izboru kuma slave i lomljenju slavskog kolača.
-Na livadici “Mala Bosna” 11. jula 2015. godine sa početkom od 20 sati biće održano narodno slavlje pod šatorom uz živu muziku i jagnjeće pečenje.
-Na Petrovdan će na livadici kod “Male Bosne” biti organizovan niz takmičenja i manifestacija. Najpre će se u 17 sati odžati turnir u kozanju (kapanju). Od 19 sati počeće takmičarska kosidba, a sat vremena kasnije uslediće kulturno-umetnički program. Od 21 sat počinje živa muzika pod šatorom uz hranu i piće.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

I ove godine tradicionalni Petrovdanski sabor

Izvor: 025info.rs, 07.Jul.2015

Srpska pravoslavna crkva 12. jula obeležava uspomenu na svete apostole Petra i Pavla. Uobičajen narodni naziv za ovaj praznik je Petrovdan. Petar je bio ribar i zvao se Simon, a Isus mu je dao ime Petar. On je prvi od apostola jasno izrazio veru u Gospoda rečima: "Ti si Hristos, sin Boga živoga"....

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.