ПОТПИСИВАЊЕМ УГОВОРА ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАМЕНЕ ГРЕЈАЊА У 11 АПАТИНСКИХ УСТАНОВА

Izvor: Radio Dunav, 23.Feb.2024, 10:44

ПОТПИСИВАЊЕМ УГОВОРА ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАМЕНЕ ГРЕЈАЊА У 11 АПАТИНСКИХ УСТАНОВА

Потписивањем уговора о јавном приватном партнерству локалне самоуправе са представницима фирми „Energy supply art“ и „B & S immobilen“, почиње реализација пројекта замене постојећих система грејања на угаљ и мазут са еколошки прихватљивијим начином грејања на природни гас у 11 апатинских >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << установа. Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је појаснила да је у питању уговор на петнаест година, додавши да су партнери у пројекту обавезни да замене котлове и уведу инсталације, што ће се десити у наредних годину дана, као и да обезбеде проток енергента и минималну температуру грејања.
-Решавамо дугогошњи проблем са којим се сусретала наша општина, не само због енергената и економичности, већ и са проблемом у смислу безбедности поготово у апатинској Основној школи „Жарко Зрењанин“, где смо сваке годи поправљали старе котлове и размишљали шта може да се деси. Још увек сви памтимо експлозију котла и трагедију која се пре неколико година догодила у Техничкој школи. Већина наших објеката се греје на мазут и угаљ, врло лоше енергенте када је у питању заштита животне средине, а на овај начин ћемо обезбедити безбедан и чист начин грејања, рекла је Дубравка Кораћ.
Директорица ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Јасна Павићевић каже да је ово једна од најзначајнијих инвестиција у овој образовној установи за последњих четрдесет година.
-Овим путем бих хтела да се захвалим локалној самоуправи што је препознала приоритет и значај овакве инвестиције. Ми се грејемо на мазут, котлови су у јако лошем стању, дотрајали и велика средства нам одлазе на текуће одржавање током грејне сезоне. Ово ће бити једно ново поглавље и препород за нашу школу, нагласила је Јасна Павићевић.








The post ПОТПИСИВАЊЕМ УГОВОРА ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗАМЕНЕ ГРЕЈАЊА У 11 АПАТИНСКИХ УСТАНОВА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.