ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ У ДВОРАНИ И НА ПЕТОМ ПОЛУМАРАТОНУ СРЕБРНО ЈЕЗЕРО

Izvor: Radio Dunav, 08.Mar.2021, 11:34

ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ У ДВОРАНИ И НА ПЕТОМ ПОЛУМАРАТОНУ СРЕБРНО ЈЕЗЕРО

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили су где су стали у првој половини фебруара месеца, са постизањем сјајних резултата у протекле две недеље.
На Првенству Србије за млађе јуниоре које је одржано прошле недеље, Константин Шимић је са личним рекордом у трци на 3000 метара >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << освојио шесто место, пулен Мариане Чегар Лукић је био врло близу освајању медаље иако му је ово прва трка у млађе јуниорској конкуренцији.
Овог викенда (субота 06.03.) младе атлетичарке АК Апатин, Милица Занзе, Лена и Ива Рајић предвођене тренером Бојаном Томашевићем наступале су у Атлетској дворани у Београду на Првенству Србије за млађе пионире у дворани и у трци на 60 метара оствариле своје најбоље резултате, Милица Занзе је истрчала резултат 8 секунди и 88 стотинки, Лена Рајић 9 секунди и 17 стотинки, док је Ива Рајић остварила резултат 9 секунди и 64 стотинке.
Чланови Атлетског клуба Апатин у 2021. години наступили на четири Првенства Србије у дворани и освојена је једна медаља (Ђуро Борбељ бронзана медаља на 1500 метара на Првенству Србије за сениоре)
Исто дана када су младе атлетичарке наступале на Првенству Србије, старије колеге из клуба су наступале на 5. Сребрно језеро полумаратону, и где су доминирали и истрчали одлично своје трке на дистанцама од 21,1 км и 5 км.
Победу у главној трци у конкуренцији 281 такмичара и такмичарки, остварио је млади Денис Фируловић пулен Горана Чегара, који је славио у трци на 21,1 километара са одличном трком и личним рекордом резултатом 1 сат 13 минута и 25 секунди (стари рекорд поправљен за више од 3 минута), у истој трци Предраг Вејин је освојио прво место у старосној категорији (9. место у укупном пласамну) са резултатом од 1 сат 22 минута и 06 секунди, у истој старосној категорији треће место у свом дебитантском наступу за АК Апатин са личним рекордом освојио је Радомир Топличанин. Успешан дебитански наступ за АК Апатин имала је и Милица Марковић која је полумаратонску трку истрчала за 1 сат 52 минута и 39 секунди, освојивши 17. место у женској конкуренцији.
У оквиру полумаратона одржана је трка на 5 километара у којој су доминирали чланови Атлетског клуба Апатин, пулени Мариане Чегар Лукић, победама у укупном пласману у мушкој и женској конкуренцији. Александар Стајић остварио је победу, док је у истој трци треће место освојио Немања Ђурић, у женској конкуренцији победила је Александра Буркановић.
Упоредо са учешћем на такмичењима, Атлетски клуб Апатин спроводи бесплатну школу атлетике за децу у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, уторком и четвртком од 18.45 до 20.00 часова у великој сали и суботом од 10.00 до 11.15 часова у малој сали до краја марта, док ће од почетка априла тренинзи бити реализовани на отвореном. Тренинзи су доступни за све заинтересоване и потпуно су бесплатни. Информације у вези са тренинзима могу се добити на емаил клуба akapatin2001@gmail.com или телефон 06/40-11-0-222.
The post ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ У ДВОРАНИ И НА ПЕТОМ ПОЛУМАРАТОНУ СРЕБРНО ЈЕЗЕРО appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.