Izvor: Radio Dunav, 17.Jan.2021, 11:16

ШКОЛАРЦИ СУТРА ПОНОВО СЕДАЈУ У КЛУПЕ

После једномесечног распуста апатински основци и средњошколци сутра крећу у школу. Настава ће се у другом полугодишту одвијати по истом принципу као и почетком школске године.
У ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину настава је комбинована и изводи се непосредним радом у школи >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и наставом на даљину.
Часови за ученике првог циклуса (смењивање група на дневном нивоу) одвијају се у периоду од 8:00 до 12:35 часова:
Група А похађа наставу од 8:00 часова;
Група Б од 10:45 часова.
Часови за ученике другог циклуса почињу у 14:00 часова (смењивање група по данима):
Група А – настава у школи: уторак и четвртак; настава на даљину: понедељак, среда и петак.
Група Б – настава у школи: понедељак,среда и петак; настава на даљину: уторак и четвртак.
Сви ученици подељени су у групе А и Б, по редном броју у дневнику.
Рад група смењује се сваке недеље.
Ученици који су се определили да наставу прате искључиво на даљину, прате ТВ часове и добијају наставне садржаје преко е-учионице у свом одељењу.
У продуженом боравку, за ученике првог циклуса, настава се одвија по већ утврђеном распореду, као у првом полугодишту, супротно од редовне наставе.
Средњошколци такође имају комбиновани модел. То практично значи да недељу дана иду у школу, а недељу дана похађају наставу онлајн. Разматрана је могућност да и они током недеље имају комбинацију два облика наставе. Међутим, и за средње школе је одлучено да остане како је било. Разлог је смањивање могућности трансмисије вируса ковид 19 јер се средњошколци више крећу, излазе… али и због саме организације предавања јер су професори успешно разрадили модел недељне промене наставе.
Сви часови су скраћени и трају 30 минута.
The post ШКОЛАРЦИ СУТРА ПОНОВО СЕДАЈУ У КЛУПЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.