ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ У ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА

Izvor: Radio Dunav, 03.Nov.2020, 13:14

ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ У ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА

Председница општине Апатин, Дубравка Kораћ потврдила је данас да је све припремљено за реконструкцију бициклистичке стаза у улици Димитрија Туцовића, те да је план и одлука локалне самоуправе да свих 12 километара стаза у Апатину обнови и крене у изградњу нових. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav <<
-Иницијативу за реконструкцију бициклистичких стаза покренули су грађани који су упутили више примедби на стање у којем се оне налазе. И то је оно што је стављено у листу приоритета и план инвестирања у наредном периоду. Наша намера је да реконструишемо до краја године десну страну, бициклистичке стазе на нашој најфреквентнијој улици, Димитрија Туцовића у дужини од 800 метара. Радови на овој деоници крећу ове недеље а завршетак је планиран до краја године, изјавила је Дубравка Kораћ.
Предвиђено је да се реши питање бициклиста и пешака на деоници од Апатина до Бање Јунаковић, као и изградња трасе према Свилојеву, за шта је израђен елаборат који описује тренутно стање и трошкове на овој инвестицији.
-Са канцеларијом за Локални економски развој смо урадили елаборат у коме је анализирано стање биц. стаза на територији наше општине, а којих је тренутно у граду око 12 километара. Овај елаборат нам говори шта би требало да урадимо на њиховој реконструкцији и изградњи нових деоница, траса које треба изградити у будућности. Након стазе у улици Димитрија Туцовића, у плану је почетком следеће године обнова бициклистичке стазе Апатин -Бања Јунаковић, а урађена је и анализа трошкова за деоницу од Бање Јунаковић до Свилојева за чију ће изградњу због висине трошкова, поред средстава из локалног буџета бити неопхопдно аплицирати и код других фондова, најавила је председница Kораћ.
The post ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ У ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.