У СОМБОРУ РАДИ СЕРВИС ЗА ПОДРШКУ  РОДИТЕЉСТВУ- ПЕГЛАЈУ УМЕСТО МАМА

Izvor: Radio Dunav, 10.Avg.2020, 10:13

У СОМБОРУ РАДИ СЕРВИС ЗА ПОДРШКУ РОДИТЕЉСТВУ- ПЕГЛАЈУ УМЕСТО МАМА

Тренутно ове услуге користи 230 особа, а новац je обезбеђен до
краја године.

ПРИ Црвеном крсту у Сомбору од октобра 2018. ради Сервис за подршку родитељству, а финансирао се највећим делом из државног пројкта подршке породицама и мера популационе политике. Од ове године >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << финансирање је преузела локална самоуправа Сомбора, и за овај пројекат је издвојила 2,5 милиона динара. Запослени родитељи двоје и више деце, млађе од 15 година, у сервис доносе веш на прање, сушење и пеглање и то све бесплатно.После само дођу и однесу чист и испеглан веш својој деци. Према речима Биљане Клипе, секретарке ЦК, циљ Сервиса јесте да се олакша запосленим родитељима, како би могли више времана да проведу са децом.
-Први позив који смо реализовали 2018.показао се одличним, па је уследио други позив родитељима да се јаве и користе услуге нашег Сервиса за подршку родитељству-каже Клипа. Она додаје да услуге сервиса тренутно користи око 230 особа из града, затим пет насељених места са територије града.Током седам месеци овде је опрано, осушено и испеглано скоро 30.000 комада разног веша постељине и ћебади.
На тим пословима ангажоване су три особе. Јасна Енгерт ради на пеглању мајица и дечје гардеробе и истиче да јој није тешко, те да је срећна кад види задовољне родитеље који долазе по чист и испеглани веш. Радници у сервису се труде на на најбољи начин опрвдају поверење родитеља и да веш буде на време опран, испеглан и спакован за коришћење.Сервис је радио и ради без обуставе рада у време епидемиолошке ситуације изазване корана вируса, уз све неопходне мере заштите. Ово је једини сервис ове врсте који делује у оквиру ЦК у Србији, а уз подршку локалне самоуправе.
The post У СОМБОРУ РАДИ СЕРВИС ЗА ПОДРШКУ РОДИТЕЉСТВУ- ПЕГЛАЈУ УМЕСТО МАМА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.