Izvor: Radio Dunav, 26.Dec.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ГОДИНА НА ИЗМАКУ, ЈЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ У ИСТОРИЈИ ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА АПАТИН

Одбојкашки клуб Апатин ће 2019. годину памтити као једну од најуспешних у својој историји. Почетком године овај узоран спортски колектив је по избору Спортског савеза општине Апатин проглашен за најуспешнији клуб у општини Апатин за 2018 годину.
Сениорке су сезону 2018-2019. завршиле >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << као прве на табели у Првој Војвођанској лиги. Одбојкашице Апатина су у априлу месецу до наслова првака лиге дошле без пораза, са освојеним 41 бодом и са свега пет изгубљених сетова. Сениорке су и у јесењем делу сезоне 2019-2020. клуб са највише освојених бодова у лиги – 24, али и клуб са најбољом сет и поен разликом.
ОК Апатин је једини женски клуб у региону који има и другу сениоркску екипу која се такмичи у Другој Војвођанској лиги под називом ОК Апатин 2.
Младе одбојкашице Апатина су јесењи део сезоне завршиле на високом трећем месту на табели. Пионирке су и ове сезоне избориле пласман из пионирске лиге Јужна бачка на пионирско првенство Војводине. Оне ће се као и кадеткиње ОК Апатин од јануара такмичити међу 16 најбољих екипа у Војводини.
Као и претходних година клуб је организовао велики број турнира. Као најбољи и највећи турнир у клубу у 2019. години издваја се међународни „Street volley Apatin 2019“ који је окупио 1300 дечака и девојчица.
Најмлађе девојчице ОК Апатин су на турнирима у мини одбојци и уличној одбојци учествовале широм Војводине и освојиле велики број медаља.
У клубу су посебно поносни што је њихова најбоља играчица Сања Малеш у 2019. години наступила за репрезентацију Србије на Европском првенству у Beach Volleyu у Шведској.
Одбојкашки клуб Апатин има највећу А лиценцу коју издаје одбојкашки савез Србије и представља најмасовнији спортски женски колектив у општини Апатин. Одбојка је био једини женски спорт и у 2019. години, где су екипе основних и средњих школа из наше општине имале екипе и такмичења на нивоу општине и региона, пре свега захваљујући девојчицама и девојкама које тренирају одбојку у ОК Апатин.
ОК Апатин је и у 2019. години био једини клуб у нашем граду рачунајучи све екипне женске олимпијске спортове у којем се девојчице такмиче и у млађим категоријама. Ово је једини женски клуб из града у конкуренцији екипних олимпијских спортова који има сениорску екипу и млађе категорије у такмичењу.
Из клуба су поносни што је на њихов позив и у 2019. години ОК „АС“ Београд одржао одбојкашки камп у Апатину. Више од 200 дечака и девојчица из Београда су као и претходних година боравили у Апатину 15 дана током августа. Овај камп ће наредне године бити одржан у Апатину, а очекује се рекордан број учесника.
Одбојка је обележила 2019. годину у Србији, обе репрезентације мушка и женска су поново постале прваци европе. Одбојкашки клуб Апатин је крајем године од Одбојкашког савеза Војводине добио и признање за развој одбојке, поводом јубилеја – 70 година одбојке у покрајини.
The post ГОДИНА НА ИЗМАКУ, ЈЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ У ИСТОРИЈИ ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.