Izvor: Radio Dunav, 07.Jul.2023, 12:21

ДЕЛЕГАЦИЈА БРАТСКОГ ГРАДА МОХАЧА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ АПАТИН

Након низа састанака који су претходили братимљењу у Мохачу крајем маја ове године, делегација града Мохача је јуче посетила општину Апатин, баш на дан отварања 59. “Апатинских рибарских вечери”.
Свечаности која је уприличена у великој сали СО Апатин, поред председника >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << општина два града, присуствовали су и представници градова задужени за туризам, културу и спорт, као и бројни представници националних мањина Мохача и Апатина.
У претходном периоду, апатински млади кошаркаши учествовали су на међународном турниру у Мохачу, док су деца из Мохача присуствовала фудбалском турниру у Апатину. Председница наше општине се захвалила на прелепом пријему домаћина приликом претходне посете, као и на томе како су и наши млади кошаркаши дочекани у Мохачу.
-Велика ми је част што имам прилику да угостим данас колеге из Мохача, пре свега што данас отварамо „Рибарске вечери“ када ће имати прилику да виде наш град у пуном сјају. Фокус данашњих разговора је сарадња националних мањина Мохача и Апатина, где је структура становништва прилично слична, тачније имамо исте националне заједнице, чији представнци данас су данас овде, рекла је Дубравка Кораћ.
Захвалност на данашњем пријаму исказао је и градоначелник Мохача Габор Павковић, који је поручио да је од велике важности да се представници националних мањина два града данас упознају како би учврстили повезаност Апатина и Мохача.
Извор: СО Апатин
The post ДЕЛЕГАЦИЈА БРАТСКОГ ГРАДА МОХАЧА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.