НЕВИЂЕНА БАХАТОСТ -ЛОПОВИ СИНОЋ ПОНОВО СЕКЛИ ДАЛЕКОВОД ПРЕМА КУПУСИНИ

Izvor: Radio Dunav, 28.Maj.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

НЕВИЂЕНА БАХАТОСТ -ЛОПОВИ СИНОЋ ПОНОВО СЕКЛИ ДАЛЕКОВОД ПРЕМА КУПУСИНИ

Лопови који су пре пар дана исекли хиљаду метара далековода између Апатина и Kупусине и оставили 2000 мештана у потпуном мраку, вратили су се синоћ на исти далековод само ближе Апатину, и искористили прилику док је ван функције како би исекли још неколико тона бакарних жица. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav <<
Kако Радио Дунав сазнаје, синоћњу крађу су Електродистрибуцији пријавили запослени у Делта Аграру који су у раним јутарњи часовима затекли пробијену ограду на земљишту које ово предузеће обрађује а преко којих се далековод протеже према Kупусини. – Синоћ је падала киша, а колега који је радио у ноћној смени није приметио ништа сумњиво што би указивало да је у току крађа, кажу заштитари на терену и додају да су рано јутрос о свему обавестили полицију и Епс након чега су изашли на терен како би обавили увиђај и сачинили записнике.
Поред пробијене ограде, исечених каблова, на лицу места су видљиви и трагови обуће. Kао и у случају од пре неколико дана када се постављало питање на који начин су лопови успели да савладају 20-киловатни вод под напоном, висину бандера и друге логистичке проблеме, ни данас није јасно како су дошли до информације да овај вод није под напоном, односно да је ван функције.
Процењује се да је у прошлонедељној крађи причињена штета већа од 20 000 евра а ова најсвежија, стајаће Електродистрибуцију, односно грађане Србије отприлике исто.
Због крађе каблова са овог далековода, Kупусина се струјом снабдева са мреже из другог правца, преко Бачког Моноштора и није познато када ће ситуација бити нормализована, односно када ће ово село бити враћено на снабдевање са трафо станице у Апатину.
Иако се јавности поводом ових догађаја из Електродистрибуција још увек нико није званично обратио, полиција интезивно трага за починиоцима, а истрагом су обухваћени и откупљивачи бакра и других секундарних сировина са територије Округа.
А.Д
The post НЕВИЂЕНА БАХАТОСТ -ЛОПОВИ СИНОЋ ПОНОВО СЕКЛИ ДАЛЕКОВОД ПРЕМА КУПУСИНИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.