НОВОФОРМИРАНА АДА КОД АПАТИНА НЕ УГРОЖАВА БРОДОВЕ

Izvor: Radio Dunav, 13.Maj.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

НОВОФОРМИРАНА АДА КОД АПАТИНА НЕ УГРОЖАВА БРОДОВЕ

Ада која се формирала на средини живог тока Дунава код Апатина, тачније код полустрва, односно градске плаже, не угожава речни саобараћај, рекао је је Урош Стојковић, из Лучке Kапетеније. – Ада која се направила на том делу Дунава је скоро природни ток реке. Са хрватске стране >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << обале Дунав је одувек имао већу дубину где бродови могу безбедно да плове. Због ове Аде, чија површина је око једног хектара, а на којој већ израстају младице врбе пловидба и наша страна обале не би требало да су угрожени- изјавио је шеф Kапетаније.
Он још додаје да је овим наша страна, која је много плића за пловидбу, заштићена од даљег урушавања. – За сад нисмо имали примедбе бродовласника да им је пловидаба отежана или онемогућена због Аде-каже Стојковић.
Речни бродови, како сазнајемо, имају потребну ширину од око 250 метара Дунава, да пролазе хрватском страном обале. Што и чине.
Такође, из незваничних извора, сазнајемо, да се на тој Ади, упркос бројним покушајама песак није могао у потпунисти рефулисати, јер је једноставно речено подводни део, испод нагомиланог песка, муљ. Ова информација није потврђена али је меандрирање Дунава од памтивека било енигма упркос софистцираним анализама и методама његовог испитивања.
The post НОВОФОРМИРАНА АДА КОД АПАТИНА НЕ УГРОЖАВА БРОДОВЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.