БЕЛИ ЛУК НА ЦЕНИ, ПОЛАКО ПРИСТИЖЕ ДОМАЋЕ СЕЗОНСКО ПОВРЋЕ

Izvor: Radio Dunav, 04.Apr.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

БЕЛИ ЛУК НА ЦЕНИ, ПОЛАКО ПРИСТИЖЕ ДОМАЋЕ СЕЗОНСКО ПОВРЋЕ

Пијачни дан у Апатину, а зелена пијаца је препуна и понуда је добра као и увек али су цене за поједине производе још увек високе иако је поврће и воће из домаће производње почело полако да пристиже на тезге. Посебно је висока цена белог лука који на појединим продајним местима >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << достиже и 800 динара за килограм, а може се пронаћи за цену од 350 до 400 динара за килограм. Онај домаћи, ситнији се продаје за 50 динара по везици.
Како сазнајемо од произвођача полако је почео да пристиже млади кромпир (250 дин/кг), краставац (250 дин/кг), а за десетак дана почеће да сазрева и парадајз из домаће производње, а према очекивањима почетна цена би могла да буде између 200 и 300 динара за килограм. Зелена салата је и даље један о најјефтинијих производа и можете је купити већ за 50 динара по главици.
-Као и сваке године када крене да рађа сезонско воће и поврће цене буду мало више али оне падну већ након 15ак дана и буду приступачније свима. Слична ситуација се очекује са парадајзом који ће се наћи у продаји за 10 дана а цена би могла да буде око 250 динара. – кажу из Пољоприредног газдинства „Пинћир“.
Ако сте пак љубитељи јагода и оне се могу пронаћи на апатинској пијаци али ћете за килограм овог воћа морати да издвојите 400 динара.
The post БЕЛИ ЛУК НА ЦЕНИ, ПОЛАКО ПРИСТИЖЕ ДОМАЋЕ СЕЗОНСКО ПОВРЋЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.