МИЛЕ ВУЛЕТИЋ ПОБЕДНИК СКАНДИНАВСКОГ ПЛЕЈОФА У ЕСТОНИЈИ

Izvor: Radio Dunav, 02.Feb.2023, 14:39

МИЛЕ ВУЛЕТИЋ ПОБЕДНИК СКАНДИНАВСКОГ ПЛЕЈОФА У ЕСТОНИЈИ

Апатински куглаш Миле Вулетић освојио је прво место на “Скандинавском плејофу” који је одржан од 16. до 22. јануара 2023. године у Естонији. Вулетић је у квалификацијама остварио резултат од 1.016 чуњева којим је оборио рекорд куглане, а у финалу је бацио 971 и са укупним скором од 1.187 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << оборених чуњева је освојио титулу првака Скандинавије за 2023. годину.
Миле Вулетић је био једини представник Србије на овом такмичењу, а на турнир у Естонији је дошао захваљујући позиву најбољег куглаша и репрезентативца те земље Марка Абела, који га је како каже, замолио да му помогне у организацији “Сакндинавског плејофа”.
-Одржавањем и припремом куглана за велика такмичења сам почео да се бавим 2007. године на Светском првенству у Кошицама, након чега сам почео да радим за фирму “Паули” која се бави одржавањем и изградњом куглана за велика првенства. Од тада сам у том својству био на десет до дванаест Светских првенстава, а прошле године сам радио на светској смотри најбољих куглаша која је одржана у естонском месту Елви, где сам упознао Марка Абела. Тада смо договоерили да му помогнем око организације овогодишњег “Скадинавског првенства”, а уједно ми је предложио, кад већ прелазим толику раздаљину од 2.000 километара, да понесем опрему и да учествујем у такмичењу. На турниру је наступило више од 90 куглаша, углавном из Скандинавских земаља (Шведске, Данске,), а играла се стара дисциплина, 200 хитаца. У првом наступу сам са 1.016 оборених чуњева оборио рекорд куглане и у самом старту сам најближем пратиоцу побегао тридесетак чуњева. У финалу је наступило 12 играча, а ја сам кренуо са најбоље позиције и бацио 971, тако да сам са укупним скором од 1.187 оборених чуњева освојио титулу, испричао је Вулетић за радио “Дунав”.
Миле Вулетић је рођен 1979. године, а куглањем се бави више од 20 година. У каријери је играо за више клубова, између осталог и за екипу из свог родног Кљајићева којој је помогао да дође на праг елитног ранга такмичења, а четири године је бранио боје Куглашког клуба “Апатин” са којим је ушао у Суперлигу. Тренутно је слободан играч, а како каже, више клубова је изразило жељу да га види у свом саставу.
-Тренутно не наступам ни за једну екипу, али имам много позива клубова из оближњих места. Прелазни рок је на лето, а ми у нашој средини имамо доста Суперлигаша па ћу видети са ким ћу успети да постигнем договор. Мислим да је Апатин центар куглашког спорта у Србији, али и шире. Имамо куглашице у Суперлиги, а пре свега озбиљну школу куглања. Треба напоменути да је Немачка репрезентација имала пријатељске сусрете само у Апатину, а све захваљујући осмостазној куглани која привлачи светке екипе и играче, закључио је Вулетић.
The post МИЛЕ ВУЛЕТИЋ ПОБЕДНИК СКАНДИНАВСКОГ ПЛЕЈОФА У ЕСТОНИЈИ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.