СОМБОРСКА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА АПАТИНЦЕ И ЊИХОВЕ ГОСТЕ ИЗ НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ

Izvor: Radio Dunav, 07.Jul.2022, 18:07

СОМБОРСКА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА АПАТИНЦЕ И ЊИХОВЕ ГОСТЕ ИЗ НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ

Kонцертом класичне музике у извођењу “Сомборске филхармоније”, у католичкој цркви “Срце Исусово” у Апатину удружење “Адам Беренц” организовало је свечани дочек групе туриста из Немачке и Америке. Kонцерту су поред гостију присуствовали и бројни Апатинци, а реч је о првом >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << наступу Сомборске филхармоније у Апатину која је пред многобројном публиком извела дела Моцарта, Баха, Паганинија, Хајдна, Вивалдија и Димитрија Шостаковића.
Туристи који су у Апатин и Сомбор стигли аутобусима из Мохача провешће три дана у нашем округу. Поред обиласка знаменитости, програмом посете планирано је неколико културних дешавања којима би се Западнобачки округ представио гостима. Након синоћњег концерта планиран још један, који ће бити одржан вечерас 07. јула од 18 часова у цркви “Узнесења Маријиног”, а на којем ће наступити хор из Сенте и Градски хор “Јединство” из Апатина.
Гости ће након Апатина и Сомбора своје путовање кроз Србију наставити посетом Новом Саду, где ће се укрцати на речни крузер којим су стигли у луку Мохач.
The post СОМБОРСКА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА АПАТИНЦЕ И ЊИХОВЕ ГОСТЕ ИЗ НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.