Izvor: Radio Dunav, 06.Jul.2022, 09:16

ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ ПАПРИКАША ОД ДИВЉАЧИ У АПАТИНУ

Удружење “Хумадона Апатин” у сарадњи са бројним пријатељима и спонзорима оснива традиционалну манифестацију “Ловачки рог“, у оквиру које ће 16. jула 2022. године од 15 до 22 часа, на новом излетишту код језера “Арка”, код Старе пумпе у Апатину бити одржано међународно такмичење >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у кувању паприкаша од дивљачи.
Цена котизације за екипе које се такмиче за признања и награде је 4.000 динара, а за учеснике који пикникују и не такмиче се у кувању паприкаша од дивљачи је 2.000 динара по месту (ограничен број столова са клупама). Део средстава прикупљених током такмичења намењена су за хуманитарне сврхе и биће додељена деци без родитеља.
Учесници који се такмиче у кувању паприкаша од дивљачи у цени котизације добијају: један сто са клупама (6-8 места), три килограма припремљене дивљачи, једну промо мајицу или кецељу “Ловачки рог”, дрва за ложење и ложишно место.
Котизација се може уплатити на број жиро рачуна Удружења: 160-0000000390626-55 код Банке Интезе, или у Пољопривредној апотеци АГРОЦЕНТАР ПЕЈАК, у улици Петра Драпшина 2Б.
Екипе учесника треба са собом да понесу: котлић, ланац за котлић, лук и зачине, тесто, хлеб, тањире, есцајг, сипаћу кашику, чаше, столњак и по жељи додатни аранжман за уређење стола.
Поред предвиђеног такмичења у кувању паприкаша од дивљачи, и вредних награда за три најбоља кувара по оцени стручног жирија, организатори ове манифестације ће наградити и најинтересантнији специјалитет од дивљачи који гости припреме, као и најлепше аранжирани сто, и највеселије друштво.
Стручни жири чине судије витешког реда судија Србије, односно Удружење кувара аматера Апатин које представља Жељко Растовић.
Пријава екипа и додатне информације могу се добити путем телефона 062/854-28-58, сваког радног дана од 9 до 17 часова и суботом од 9 до 13 часова.
“Ловачки рог” је међународно такмичење у кувању паприкаша од дивљачи, и у припреми разноврсних специјалитета од дивљачи и плодова шуме, са циљем да популарише боравак у природи, лов и риболов, домаћу радиност и старе и уметничке занате.
“Апатин, Сомбор, Оџаци и Бач су општине у непосредном контакту са дивљом природом и повезане моћним Дунавом, па желимо да сви заједно направимо један нови, другачији искорак у природу са нашим задовољним гостима и пријатељима”, кажу организатори.
The post ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ ПАПРИКАША ОД ДИВЉАЧИ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.